Nieuwtjes..

1 december 2013 Nasho Int. Kampioen geworden

Ik heb vandaag met Nasho Ghin-Hawk meegedaan aan de DRC & NIRV show in Bremen-Farge en met een super resultaat...

Nasho heeft 2x een uitmuntend 1e plaats gehaald en daarmee de titels “Advent-Sieger”en “World-cup-Sieger” en is tevens International Kampioen geworden.

 

 

 

 

Heb ik die gewonnen...?

 

 

 

 

Mijn kampioentje....

 

 

 

 

6 december Lekker struinen door het bos....

Zou het ons vandaag lukken...?

De vorige keer dat Saskia en ik samen op pad gingen in het Sellingse bos raakte we een beetje uit koers. En slim als wij zijn, konden we de weg ook niet echt terug vinden op de GPS die op mijn mobiel zit. Dat konden we natuurlijk niet op ons laten zitten....
Dus vandaag weer gezellig met elkaar aan de wandel. Dit keer mocht Nasho Ghin-Hawh met zijn mams Ghinjo op pad. En o wat een feest van herkenning was dat voor mij....


 

 

 

 

Als ik hier met de Yonino’s aan de wandel ga, en Yori roep omdat hij te ver afdwaalt. Zorgt Nasho er voor dat hij wordt gestopt en terug naar mij komt.
Vanochtend was het Ghinjo die daar voor zorgde...
Zodra ik Nasho liet weten dat hij te ver ging, regelde zijn moeder dat hij netjes terug kwam. En als brave zoon, doe je dat met respect voor je moeder (haha)
‘t was echt gaaf om te zien hoe die twee heel duidelijk de honden taal met en naar elkaar verstonden.

 

Precies voor er een dikke sneeuw/hagel bui aankwam waren we weer bij de auto. En dit zonder te verdwalen.

Op de site van de Stars komen nog meer foto’s klik hier
 

 

 

 

3 februari 2014 Nasho op vrijersvoeten.....

Al enige tijd zijn er rooksignalen te zien boven Wassenaar en horen we in Alteveer-gn engeltjes zingen in de wind.
Zouden de Indian dreams uitkomen...?

Nasho Ghin-Hawk heeft zijn Indian lady gevonden in Amitiël-Aiki Angel of Wassenaer. Zodra Aiki loops is wordt zij door Nasho gedekt.

 

 

 

Aiki is net als Nasho grauw en ze hebben dan ook veel van elkaar weg.

Voor meer informatie over Aiki  of aanmeldingen voor dit nestje, kun je terecht bij Angel of Wassenaer

 

 

 

11 februari 2014 Hoera Ninja is jarig....!

Vandaag is mijn lieve, altijd vrolijke meisje 6 jaar geworden. En dus is het feest in Huize Yonino....

Ninja mocht vanochtend aan de wandel, niet met haar maatjes... Maar met mams Ayreon en paps Lupus. Een heus familiefeest dus...

 

De wandeling begon grijs en met een beetje nevel, maar gaande weg kwam toch het zonnetje te voorschijn. Voor onze Starretjes maakte het niets uit, zij vermaakte zich prima in de modder, met hun bal of de suikerbieten die her en der nog op ‘t land lagen.

Kijk je even mee....
 

Natuurlijk feliciteren wij ook broer Henkie, Hjalmar, Aram, Hobie en zus Hylco. Tot op onze H-tjes dag!!
 

Neem ook nog even een kijkje bij de Stars.....

 

 

 

 

 

30 april 2014 Nasho’s romantische ontmoeting met Aiki....

Al gauw is HET zover. Met een klein beetje hulp van Ton volgt een eerste dekking. Terwijl wij een kopje koffie drinken, spelen Aiki en Nasho er nog vrolijk op los en geven aan nog niet helemaal klaar te zijn. Er volgt nog een 2de geslaagde dekking, die nog mooier is dat de eerste. Terwijl wij nog een kopje koffie drinken, knuffelt ook het liefdespaartje nog even na. Zo mooi om te zien...

Op vrijdag 2 mei volgt nog een dekking. En... Oefening baart kunst, we merken duidelijk dat Nasho nu weet wat de bedoeling is. Heel rustig en beheerst stapt hij op en volgt een mooie dekking, waarbij ze geruime tijd gekoppeld staan. Als echte tortel-indianen-duifjes zoals Maj het zo mooi uitdrukt.

The Indian Dreams... Droom je droom.

We hopen dat de natuur ons gunstig ge zint is en we over 9 weken kunnen gaan genieten van een nestje kleine Indiaantjes.
Kijk voor meer informatie over of aanmelding voor dit nestje op de site van
Aiki Angel of Wassenaer

 

 

Het is precies een maand na de kennismaking tussen de tortelduifjes, als Aiki helemaal klaar is om een romantische Indianen dans te maken met haar Indian Boy Nasho Ghin-Hawk. Bijna gelijktijdig arriveren Maj en ik bij de Dekmeester Ton Boxman in Nunspeet.  
Binnen op Boxman plaza mogen ze eerst even los om een beetje in “de stemming”te komen. Al gauw blijkt dat zowel Aiki als Nasho heel relaxed en met respect voor elkaar aan hun paringsdans beginnen. De ervaren Aiki daagt Nasho uit, neemt hem bij zijn poot en leidt hem op het liefdes pad.

 

 

24 mei 2014 Nasho ‘s verjaardags-speurweekend....

Hiep Hiep Hoera Nasho is 3 jaar!!

En zoals traditie in Huize Yonino, moet dat natuurlijk gevierd worden.....

Omdat er voor dit weekend weer een 2-daagse masterclass praktijk speuren gepland staat, was ik al eerder met mijn 3 kanjers op verjaardags-wandeling geweest. Nasho heeft samen met zijn maatjes Ninja en Yori de grootste pret.

En wat is er nou mooier om ‘s morgens vroeg als de zon zich net laat zien en de dauw nog boven de velden en akkers hangt, om  een wandeling door onze mooie “achtertuin” te maken.

Zaterdags wordt de auto gepakt,  het adres in de navi, dus op richting Boswachterij Gieten.

Nasho’s verjaardag vieren we met onze 2de masterclass praktijk speuren. Dit keer heeft Pieter van Speurhondenschool Van Ommen  weer een gevarieerd programma voor ons in petto. We beginnen natuurlijk eerst met een lekker bakkie koffie met  koek , want wie jarig is trakteert.

Daarna volgt gelijk een stukje uitleg. De ochtend wordt gebruikt voor techniek speur oefeningen, die we steeds samen met een van de andere speurders oefenen. Ondertussen wordt bij Pieter het verhard speuren geoefend. Al gauw zien we enthousiaste gezichten, vrolijke honden en laat Nasho horen er erg veel zin in te hebben. Tijdens het techniek speuren wordt de honden  het verwijzen aangeleerd, zodat later bij het zoeken naar een vermiste persoon ook eventueel weggegooide dingen verwezen kunnen worden.
De tijd vliegt en voor we er erg in hebben is het tijd voor de lunch. Pieter heeft gezorgd voor een rijk gevulde picknick koelbox.

‘S Middags gaan we het bos  in. We zijn dit keer met 6 combi’s en we gaan met 2 koppels tegelijk lopen. Als eerste starten Marc met Lokesh en Karin met Draakje. Omdat Lokesh direct mee begint te speuren als Draakje haar spoor uit werkt, besluit Pieter over te stappen op een projectje.
2 spoorlopers starten gelijktijdig om dan vervolgens bij een spiltsing ieder een andere kant op te gaan. En wat een kanjers zijn het! Zo mooi om te zien hoe ze echt beide  hun eigen spoor volgen. En ook al kwam Draakje de spoorloper van Lokesh eerder tegen, ze gaf heel duidelijk aan dat dit niet de persoon (lees geur) was die ze zocht.

Voor Nasho liep Marc een spoor uit; ook dat werd een project op zich. Het pad hield namelijk op, Marc bedacht zich niet en ging “off road” dwars door de bush bush. Over een aarde wal een zandpad op. En o jeetje daar gooide hij ook nog eens een voorwerp weg.... Als  Nasho de spoorloper ziet weglopen, laat hij heel duidelijk horen er klaar voor te  zijn het “verloren schaap” te willen zoeken. En geloof me... Dat gaat op een behoorlijk tempo of dit nu over een pad of door de bush is. Moe maar voldaan en super tevreden sluiten we dag 1 af.

Zondagochtend staan we allemaal om 9.30 uur we te wachten op de afgesproken verzamelplaats. Omdat het daar wel erg druk is met andere traingsgroepen, besluiten we iets verder het bos in te rijden op zoek naar een rustiger plekje.

In echte praktijksituaties start de hond vanuit de auto of wordt hem een geur middels een kledingstuk van de vermiste aangeboden. Op de plek waar die persoon het laatste is gezien. Vandaag staat dus het aanleren het starten vanuit de auto en starten vanaf  een “geurlap” op het programma.  En wat ben ik trots op mijn kanjer. Of Nasho nog nooit anders heeft gedaan pikt hij het spoor op en werkt geconcentreerd en trefzeker zijn spoor uit. Helemaal kicken wordt het als hij start vanaf de geurlap van spoorloper Lianne. Hij cirkelt/reviert even op het veld waar de lap lag, om dan het spoor het bos in te volgen, direct op een kruising de juiste richting te nemen over een bruggetje.

Op de splitsing die volgt komen we 2 dobermanns met baasjes tegen (zij waren even in de linker poot van de splitsing  aan de kant gaan staan) Omdat we elke kant moeten uitpeilen moesten we dus ook richting de beide dobers, bij mij steeg de spanning, maar Nasho was aan het werk en niet geïnteresseerd in de honden.  Ook rechts wordt gepeild, dan geeft hij aan dat we rechtdoor moeten, waar hij dan Lianne vindt. Dan breekt voor mij de spanning en ben ik zo onwijs trots op het speurwerk van mijn ventje.

Ook de andere combi’s laten stuk voor stuk zien dat we weer veel geleerd hebben. En of de spoorloper nu boven op een stapel boomstammen zit, verstopt achter struiken of in een greppel ligt de honden vinden Lianne steeds weer.....

 

Wat is het een plezier om met Nasho samen te werken.
En wat hebben we een leuke speurgroep en bovenal wat is het top dat Pieter vanuit Wassenaar weer 2 dagen richting het Groningse land is gekomen en ook “de Belgen” weer van de partij zijn.
 

Pieter, Lianne, Ad & karin , Marc & Ivonne, Geerte en Mo Bedankt!!!

Op naar ons volgende weekend :-)

30 mei 2014 Nasho wordt papa....!

Op 30 maart leerde Nasho zijn Indian Girl Aiki Angel of Wassenaar kennen.

Op 30 april volgde een amoureuze ontmoeting in Nunspeet.

En vandaag, 30 mei laat de dracht echo zien dat Aiki drachtig is, dus… Nasho wordt PAPA!

Het was echt super om hierbij aanwezig te zijn, DA Marie-Louise nam ruim de tijd voor ons. Een pupje liet zich wel heel duidelijk zien. Het lag op de rug met de pootjes omhoog. Ook de hartjes kon je duidelijk zien kloppen.

En dan is het feest. Want dit heuglijke nieuws moet gevierd worden...

Als de dracht verder naar wens verloopt en er teefjes geboren worden, mag er straks een dochter van Nasho bij ons komen wonen.
We kijken nu uit naar de bevalling.... en wat zou het leuk zijn als dat op 30 juni zou zijn. We wachten af.

Maj, bedankt voor de gastvrijheid. Op naar de bevalling.

 

 

16 juni Blind-wandel-Date in Heerde

De vrouwtjes hadden al vaker contact gehad en bedacht dat het wel leuk zou zijn om eens samen te wandelen. En vandaag was het zover.
Nasho en Noah hebben een “Blind-wandel-Date”in Heerde.

Ze konden het gelijk samen goed vinden. Voor ons was het leuk om die bijna identieke schudde kontjes naast elkaar te zien.

Natuurlijk was de camera mee...! Kijken jullie ook even mee...

Janny en Jaap het was gezellig, doen we beslist nog een keertje!

 

3 juli Indian Angels geboren, Nasho is papa....!

Al sinds een aantal dagen hadden Maj en ik intensief contact. Want zou onze Indian Dream uitkomen op de magische datum van 30 juni?
Of blijven de  Indiaantjes nog iets langer zitten.....
30 juni verstrijkt in stilte , ook 1 juli gebeurt er nog niet veel.... Totdat ik ‘s avonds toch nog weer even met maj aan het bellen ben. Aiki begint tekenen van een naderende bevalling te tonen. We besluiten dat ik de volgende dag, woensdag 2 juli, alvast richting Wassenaar ga. Zodat ik zonder stress de reis kan maken, tenslotte is het niet direct om de hoek. Maar Aiki heeft geen haast, voor Maj niet vreemd want dit had ze bij eerdere nestjes ook.
Donderdag 3 juli aan het eind van de ochtend wordt het serieus ze begint haar vruchtwater te verliezen, en ja hoor om 11.50 uur krijgt Aiki haar eerste persweeën. Om 12.10u wordt ze geboren.... Ja echt het is een meisje!! Mijn droom wordt op dat moment waarheid,. Ontroerd vallen Maj en ik elkaar om de nek om vervolgens Aiki een dikke knuffel te geven. Ze is weer mama....

Inmiddels is Trix door Maj gebeld en komt zij richting Wassenaar om ons verder bij de bevalling te assisteren.
Na een half uur volgt de placenta en dan schrikken we toch wel even, want er komt een hele guts vers bloed. Als even later het volgende pupje zich aandient en  hij uit het vlies komt, zien we dat hij met open bekje, blauw tongetje  en zonder levensteken geboren wordt.  O wat een verdriet, we moeten dit mooie gave mannetje laten gaan.
Dan komt pupje nummer 3, een reutje, hij heeft het benauwd en dus echt onze hulp nodig om “op te starten”. Gelukkig had ik ooit bij de bevalling van de Ghin-Hawks bevallingspartner Henk, Nasho’s zusje Nuttah zien helpen. En ik heb dus gedaan wat ik kon om  dit mannetje op gang te helpen. Wat zijn we blij dat hij na enige stimulatie een klein geluidje laat horen en aangeeft te willen leven. Al kost dit hem wel veel inspanning en heeft hij nog niet voldoende zuigreflex om bij Aiki te drinken.
Inmiddels is ook pupje 4 geboren en ook hij heeft het even moeilijk. Dus ook hij wordt gestimuleerd.
Omdat we graag zeker wilde weten dat het met de beide broertjes goed gaat, zijn we met ze naar de dichtst bij zijnde DA geweest. Daar hebben ze even in de couveuse gelegen om ze net wat meer reserve te geven. Om 17.00 uur kregen we het bericht dat het goed met ze gaat en we ze weer mogen ophalen. Samen met Maj’s zoon ben ik dus weer richting DA gegaan. Wat een genot om ze even later weer bij mama en zus te zien liggen.

Van de DA hadden we ook gehoord, dat het bloed waarschijnlijk van een te vroeg losgekomen placenta was. En omdat we op de echo 7 vruchtjes hadden gezien, begonnen we ons zorgen te maken om Aiki. Er was namelijk al een paar uur geen weeën activiteit meer en als er een dood pupje in de baarmoeder zou zitten moest dat er wel uit. Aiki oogde zelf heel rustig, eigenlijk net of ze al klaar was...

Hoewel Maj’s DA er niet was en geen dienst had, reageerde hij wel op een privé sms-je van Maj. Na een paar maal telefonisch overleg gaf hij aan
 ‘s avond laat, zodra hij weer thuis was, wel langs te willen komen. Rond 22.00 was hij daar en heeft hij Aiki onderzocht.... En wat blijkt ze is echt leeg, wat een opluchting is dat....! Waarschijnlijk zijn er na de echo toch nog een paar vruchtjes geresorbeerd.
Als dan ook de beide broertjes zelfstandig de tepel bij mama Aiki weten te vinden en gaan drinken, begint het genieten en valt de spanning van ons af.

Onze Indian Dream is uitgekomen... De Indian Angels zijn geboren!!

Tijd om te proosten op een bijzondere dag. Op Aiki en haar 3-ling en natuurlijk  ook op papa Nasho.
Met liefde wordt ook afscheid genomen van ‘t kleintje wat het niet heeft gered. Hij zal de volgende dag begraven worden in de engelen-tuin.
 

Lieve Trix, bedankt voor je steun en troostende arm. Wat fijn dat ik je heb leren kennen.

Lieve Maj en Ton, bedankt voor jullie gastvrijheid! Wat hebben onze kanjers een speciaal nestje op de wereld gezet....

Op Maj’s site
Angels of Wassenaer zal zij de pups aan jullie voorstellen en haar verslag doen van deze speciale dag.

Eén Indiaantje wil ik wel vast voorstellen.... Nasho’s dochter! Zij mag straks bij papa komen wonen... en heeft zowel een engelen- als Indianen naam gekregen en heet voluit:
Irin-Wynona-Novie
Haar roepnaam is Novie.

De betekenis van haar namen is:

Irin = tweelingziel (engelennaam)

Wynona = eerst geboren dochter

Novie = vrij als een vlinder.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 30 maart leerde Nasho zijn Indian Girl Aiki Angel of Wassenaar kennen.

 

 

 

13 juli Indian Angels 10 dagen oud....

Vandaag zijn de Indian Angels 10 dagen oud en al wordt ik door Maj super op de hoogte gehouden door foto’s, filmpjes het is toch super gaaf om ze vandaag weer even te mogen knuffelen...

Dus om 10.00 uur richting Wassenaar.

Bij aankomst wordt ik vrolijk begroet door de Angels, maar wel in het bijzonder door Aiki . We hebben vorige week echt een band gesmeed saampjes. Na ook Maj en Ton te hebben begroet.. Gelijk richting werpkist.  En of Aiki weet dat haar dochter straks bij mij hoort, laat ze  toe dat ik Novie op pak een even heerlijk geniet van dat speciale luchtje.....mmmm.... daar krijg je echt geen genoeg.
Dan volgt een verrassing van Aiki voor papa Nasho, ook hij is gek op een bal en van Aiki en de Indiaantjes krijgt hij wel hele mooie....
Aan gespreksstof hebben Maj en ik geen gebrek, de tijd vliegt dus om. Al snel is het weer tijd richting het Noorden te gaan.

Ik ga een weekje “teren”  op de mooie momentjes van vandaag.
Tot volgende week....

Jullie kijken toch ook wel even op de site van Aiki en Maj voor het weekverslag van onze Indian Angels


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 30 maart leerde Nasho zijn Indian Girl Aiki Angel of Wassenaar kennen.

 

 

 

20 juli Geen Charlies, maar.... Aiki’s Angels

Vandaag zijn de Indian Angels alweer 17 dagen oud. Inmiddels zijn de oogjes open, beginnen ze te reageren op geluidjes en.... Maken ze kennis met hun toekomstige baasjes.

Omdat we maar een klein nestje hebben, is er ook een select groepje met toekomstige baasjes. Maj had daarom bedacht dat het wel leuk zou zijn om dan gelijk maar met elkaar kennis te maken.  Via  berichtje's hebben we al wel contact met elkaar, maar nu dus voor ‘t echie.

En... Let’s present Aiki’s Angels....
Maj met Aiki, Conny met Novie, Loes met Ocean en Alea met Nikan. En niet te vergeten onze fotograaf Alfred.

Het was in een woord een topmiddag!  Kijk zelf maar....

Maj en Ton, weer bedankt voor de gastvrijheid.
Loes, Alea en Alfed bedankt voor de smakelijke cadeautjes.

Jullie kijken toch ook wel even op de site van Aiki en Maj voor het week verslag van onze Indian Angels
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 30 maart leerde Nasho zijn Indian Girl Aiki Angel of Wassenaar kennen.

 

 

 

27 juli Samen op pad met Nasho

Al gauw komt er nog meer visite; Dexter komt de pupjes bewonderen, maar ook Noel en Roelof arriveren. En we weten inmiddels dat toeval niet bestaat... Dus Noel heeft gelijk het “blauwe bandje” te pakken. Maar dit keer geen Hamon-Filos, maar Iadara-Ocean.
Helaas hebben Alfred en Alea een klapband gekregen, gelukkig wel met goede afloop maar kwamen iets later dan gedacht.
Omdat ik Nasho niet al te lang in de auto wilde laten zitten, en dus op tijd weer wilde vertrekken, zijn we vrij snel naar mn auto gelopen. Zij wilde ook erg graag papa Nasho zien. Nasho wilde gelijk wel even “keuren” wat voor baasjes zijn zoon straks krijgt (haha)
Nou Alfred..... Je bent goed gekeurd! Zo leuk om te zien hoe Nasho reageerde.
Dan is het tijd om een middag met verrassingen af te sluiten en weer richting het Noorden te gaan. In alle opzichten een middag met een gouden randje!  Kijk zelf maar....

Maj en Ton, weer bedankt voor de gastvrijheid en tot volgende week.

Jullie kijken toch ook wel even op de site van
Aiki en Maj voor het week verslag van onze Indian Angels
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 30 maart leerde Nasho zijn Indian Girl Aiki Angel of Wassenaar kennen.

 

 

 

Dit keer niet alleen de indiaantje knuffelen, maar ook samen op pad met Nasho. Er stond een les praktijk speuren in de Wassenaarse duinen op het programma, maar helaas kregen we onderweg een telefoontje dat Pieter onverwacht moest werken. Tja... Maar Nasho was natuurlijk niet voor niets mee. Na kort overleg met Maj kwamen we al gauw op het plan, dat we met Fee en  Nasho wel in de Paauw  konden gaan wandelen.. Zo hadden die twee onverwacht een wandeldate. En ook nu gooit Nasho al zijn charmes in de strijd bij dit mooie meisje....
Weer terug worden de Indian Angels natuurlijk vol op geknuffeld. Ze zitten al buiten en zonder enige stress wordt een stukje tuin verkend. Als ik er bij in de ren ga zitten komt Irin-Novie spontaan op me af.... En O wat geniet ik daar van. Het dametje doet haar naam eer aan, zo vrij als ze is. Maar ook haar broertjes doen niet voor haar onder.


 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 30 maart leerde Nasho zijn Indian Girl Aiki Angel of Wassenaar kennen.

 

 

 

1 augustus Luchie en Nasho in Bourtange

Hoe kun je nou beter het weekend beginnen als lekker op pad met...

Vanochtend ben ik samen met Saskia aan de wandel geweest met Luchie en Nasho. Eerst hebben we lekker langs een van de kanalen in de omgeving van Bourtange gewandeld.
Zo leuk om te zien hoe Luchie en Nasho aan elkaar gewaagd zijn.

Voor Nasho was het al weer even geleden dat hij echt aan het zwemmen is geweest (nadat Ninja vorig jaar zo ziek was heb ik eigenlijk het water een beetje gemeden) dus moest hij even een “duwtje” in de rug hebben.
Tja... en als je het balletje van Luchie wil pikken moet je toch.... Plons.... het leek het Kontikie golfslagbad wel (haha) Helaas is Luchie hem steeds te snel af, totdat... Yess ... Gelukt. Vol trots zwemt hij met de bal in zijn bek. Natuurlijk worden er ook foto’s gemaakt.

Als afsluiting pikken we ook nog even een terrasje in Bourtange Vesting. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 30 maart leerde Nasho zijn Indian Girl Aiki Angel of Wassenaar kennen.

 

 

 

3 augustus geen engeltjes, maar Bengeltjes....

Ze zijn alweer met de 5de week begonnen, wat gaat de tijd toch snel...

Het was zondag dan ook heel koddig om te zien dat Israfel-Nikan de bal die ik voor mama Aiki had meegenomen wel heel erg leuk vond.

Iadara-Ocean bekeek het eerst eens van een afstandje om dan zijn zus te gaan uitdagen.

Om  de indiaantjes alvast aan het borstelen te laten wennen had ik een baby borsteltje meegenomen. Natuurlijk wilde Alea haar Israfel-Nikan zelf wel een borstelmassage geven.
Ook Irin-Novie ging er eens goed voor liggen.

Aan aandacht hadden de indiaantjes zondag dan ook geen gebrek. Mijn nichtje Sandra was met man en kinderen ook even bij de pupjes op bezoek. Taco en Imke vinden honden een beetje spannend, maar Aiki en Fee hebben ze een stukje over hun angst heen geholpen.  En Taco heeft Angel zelf staan aaien...

Super Maj dat ze even mochten komen!! Weer bedankt voor de gastvrijheid en tot volgende week.

Jullie kijken toch ook wel even op de site van
Aiki en Maj voor het week verslag van onze Indian Angels

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 30 maart leerde Nasho zijn Indian Girl Aiki Angel of Wassenaar kennen.

 

 

 

Insiders weten natuurlijk dat onze kanjers Haldor-Aram, Hylco en onze Honcho-Ninja nest broer en zussen zijn. Daarom was het wel heel leuk dat beide meiden ook de nakomelingen van Nasho Ghin-Hawk en Aiki wilde komen bewonderen en knuffelen.

Dit keer was het weer ons minder goed ge zint, maar het werd zo wel een hele knusse knuffel middag op de veranda. Ook de andere helft van Charly’s Angels was weer aanwezig., Alea en Loes genoten volop. Net als Yvonne, vrouwtje van Davey en Alfred toekomstige knuffelaar van Nikan (haha)


En terwijl Maj liet zien hoe een ingenieus systeem ze had gebouwd als afdak, Gooide de weergoden hun dak open en begon het te stort regen...

Voor de indiaantjes geen probleem, die kwamen gewoon gezellig bij ons liggen op de veranda.
 

Jullie kijken toch ook wel even op de site van Aiki en Maj voor het week verslag van onze Indian Angels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 augustus Nostalgie in de engelen tuin

Het leek bijna wel even terug in de tijd.  Anja, Ana en ikzelf tegelijk op puppen bezoek. Nu niet bij onze Hyper H-tjes, maar bij de Indian Angels....

 

17 augustus Lekker samen keten....

De Indian Angels zijn nu ruim 6 weken oud, hun eerste APK-keuring hebben ze glansrijk doorstaan. Proficiaat Maj!! Wat ben ik trots op die mooie nakomelingen van Aiki en Nasho. Vandaag is ook Oma Angel jarig, zij wordt 10 jaar en dat moet ook gevierd worden...
 

Dit is natuurlijk de leeftijd dat de Indiaantjes steeds ondeugender worden. En zo af en toe wordt er lekker samen gestoeid, beetje rangorde,. Of je zet samen de boel op stelten.... We zeggen niet wie hé Alfred (LOL)

Gisteren was achterbuuv Renske mee op bezoek bij de Indian Angels. Renske en haar 2 witjes Esra en Flame hebben een speciaal plekje bij papa Nasho.  Als zijn dochter Novie straks thuis is, mag ook zij mee op socialisatie bij Esra en Flame. Renske ging nu alvast even puppy snuiven of was het proeven...haha

Tussen de buien door heeft Maj de puppy-tunnel uitgelegd. Daar zorgde voor de nodige hilariteit. Was het niet bij onze indiaantjes dan toch zeker bij de  toekomstige baasjes. Als volleerde paparazzo lagen wij klaar achter de tunnel.... Maar ja... De indiaantjes bedacht zo hun eigen  plan.

Ook nu zijn er weer volop foto’s gemaakt, kijk je weer even mee...?!

Jullie kijken toch ook wel even op de site van Aiki en Maj voor het week verslag van onze Indian Angels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23 augustus Nash Ghin-Hawk ontmoet zijn kids...

Vandaag is het zover, de dag waar we al lang naar uit hebben gekeken.  De socialisatiedag voor de Indian Angels bij de Bosrand. Even was het spannend toen de indiaantjes na hun 2de ontworming niet helemaal fit waren; zou de 1ste enting en dus de socialisatiedag in “gevaar” komen...?
 

Na een lange reis met veel slecht weer, enkele ongelukken en daardoor files komen we samen met Nasho tegen tweeën in Wassenaar aan. En je gelooft het of niet, het zonnetje laat zich gelijk zien. Loes en Richard, de bijna baasjes van Iadara-Maska-Ocean, komen tegelijk met ons aan.  Als we de engelentuin in komen zitten Alea en Alfred al met hun Israfel-Chatan-Nikan op schoot. Het is gelijk een gezellige boel. Bert maakt eerst kennis met Maj en Ton, waarna de dames Angel, Aiki en Fee begroet worden. En volgens mij was dat “liefde op het eerste gezicht”....haha....
Omdat Nasho al een tijdje in de auto heeft gezeten, ga ik hem samen met Loes even uitlaten. Zo maakt zij (eindelijk) kennis met papa Nasho. Na een kopje koffie deelt Maj de riempjes uit en maken we ons op voor het eerste uitje van de Indian Angels... Natuurlijk krijgt onze Irin-Novie een roze riempje
-staat je goed Bert- haha...
En daar gaan we.... Niet  Aiki’s Angels met hun pup, nee de MANNEN lopen daar zo trots als een pauw met hun Indiaantje op de arm richting De Bosrand. Ik loop zelf met Nasho en Ton vast vooruit...

 

 

 

 

 

 

 

We hebben gelijk veel bekijks, voor Bert en mij is het ook nostalgie...  Ruim 3 jaar geleden liepen we  ook zo met Nasho en nu mag hij mee met zijn Kids. Bij de ingang wil Maj graag een groepsfoto maken, dat hoort er natuurlijk ook bij. Binnengekomen zetten de mannen hun indiaantjes op de grond; Nikan loopt gelijk parmantig aan zijn lijntje mee, maar Ocean en Novie vinden het op de arm eigenlijk veel leuker..... (En volgens mij vinden Richard en Bert dat ook...haha) Aan het einde komen we ook halfzus Ziva tegen, een van de Grizzly’s die  in de buurt woont.
Na nog een  foto in het zonnetje lopen we weer terug naar de engelentuin van Maj en Ton.

Nasho mag dan mee naar binnen en mijn Macho heeft diep respect voor Angel, zou hij denken dat het zijn oma Shinji is...  
En terwijl de Indian Angels in een diepe slaap vallen, speelt Nasho met zijn vriendinnen Aiki en Fee achterin de tuin. Voor ons is het dan tijd om onder genoot van een hapje en drankje met elkaar te genieten en na te praten....
Aiki komt gezellig bij ons in de engelentuin. Tja... Dat wil Nasho ook wel, maar dan moet hij toch echt over het hekje springen (en laten we hem dat nou net niet geleerd hebben...haha)  Maar “goed voorbeeld, doet goed volgen”, dus even later zitten we  allemaal bij elkaar.  Maj en ik willen wel even met dit prachtige stel op de foto, want we zijn best trots op dit mooie nestje van Aiki en Nasho.

Ook vinden we het leuk als de indiaantjes met hun ouders op de foto gaan. En dan wordt gelijk het verschil in karakter duidelijk. Nikan zit heel parmantig tussen Aiki en Nasho in en als hij een beloning-snoepje krijgt blijft hij die ook rustig opeten. Ocean komt heel rustig even dichterbij en tast eerst even af... Ben jij nu mijn paps...?? Je lijkt best op mijn mams, maar met een ander luchtje.
Tja... En dan ons vlindertje... Wat zal ik daar van zeggen. Onbevangen rent ze onder paps door... hé wat hangt daar?? Is dat ook een melkbar...ahum. Ooo jij bent mijn paps.  Zin om stil te zitten heeft ze niet, nee dit dametje gaat zelf op onderzoek uit...
Als Novie te druk wordt, grijpt mama Aiki in en maakt haar duidelijk dat ze nog maar een onderdeurtje is. Dank je wel Aiki!!

Deze topmiddag wordt, zoals Maj zegt “eentje met een gouden randje”. Omdat Yori en Ninja alleen thuis zitten en het toch ook nog even duurt voor we er weer zijn, nemen we tegen vijven afscheid.

 

 

 

 

 

 

 

Alfred & Alea en Loes & Richard, heel veel geluk en plezier met jullie mooie mannetje. Nikan en Ocean we wensen jullie een super hondenleven toe....

Maj en Ton, bedankt voor de gastvrijheid om deze bijzondere ervaring  -Het eerste nestje van Nasho- met jullie te mogen delen. Genieten jullie nog van die laatste speciale dagen met jullie Indiaantjes.
We hopen dat jullie gauw een keertje komen kijken hoe Novie het samen met haar paps Nasho in Alteveer maakt.

Lieve Aiki, ik vond je altijd al mooi als ik je op de site van ‘t vrouwtje zag... Maar nu ik  je heb leren kennen, ben ik super trots dat jij de mama van onze eigen indian girl Novie bent. We hopen dat ze net zo lief zal worden als je dochter Fee, want ook  daar zijn we best een beetje verliefd op geworden :-)

Ook nu zijn er weer volop foto’s gemaakt, kijk je weer even mee...?!

Jullie kijken toch ook wel even op de site van Aiki en Maj voor het week verslag van onze Indian Angels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29-31 augustus 2014 Novie is thuis....

Partir c’est mourir un peu.

Een dag met 2 gezichten voor Maj en voor mij. De een verdrietig om het afscheid, de ander blij met de thuis komst...
 

Om even over half twaalf arriveren we in Wassenaar. Het gaat nu echt gebeuren, ons meisje Irin-Wynona Novie mag mee naar Alteveer. Novie is de eerste Indian Angel die het nest gaat verlaten. Maar voor het zover is wordt er nog geknuffeld met de twee broertjes Ocean en Nikan, zij worden de 30ste opgehaald door hun baasjes. En kan Bert niet weg zonder even met zijn nieuwe vriendinnen Aiki en Fee te gaan ballen.

Natuurlijk moeten ook de officiële papieren even worden doorgenomen. En Maj heeft nog een mooie portret foto van Novie met Aiki samen....ach wat is het toch een kloontje van haar mama :-) Maar dan is het echt zover... Na 8 weken een super start door Maj, Ton, halfzus Fee maar zeker door mama Aiki, mogen wij nu doorgaan.
Terwijl de zon schijnt, houden wij het toch niet droog.... Nog een laatste knuffel en dan vertrekken we richting hoge Noorden.

Novie vindt het best wel spannend en heeft de A44 zitten huilen, soms echt als een wolfje. Moe van alle emotie valt ze bij Bert op schoot in slaap. Maar.... Wagenziek is ze niet geworden. Toch wel iets later dan gepland komen we in Alteveer aan en volgt de kennismaking met ons roedeltje. Yori vindt Novie gelijk helemaal geweldig, nu is hij ook gek op pups. Zoals verwacht wil Ninja nog even niets weten van Novie, maar vindt haar bal veel belangrijker. Papa Nasho, ruikt, en ruikt nog eens. Het lijkt wel bekend, maar o jeetje nou komt ze wel mee op MIJN erf... Als ik nu hard aan kom lopen en even voor haar spring, gaat ze dan weer weg... Nee, Novie zit veilig tussen de knieen van vrouwtje en blijft heel rustig.. Terwijl de groten buiten zijn, verkend Novie even de keuken om dan moe van alle indrukken in de bench in slaap te vallen.

 

 

 

 

 

 

Om Novie aan haar bench te laten wennen, mag ze haar brokjes maaltijd zoeken in de bench. En zoals ze ook in Wassenaar deed, volgt na het eten het bakkenspel... Maar oeps, wat een klere herrie zeg, die bak laten vallen op de plavuizen... Yori springt een eind de lucht in, maar ons vlinderje verblikt of bloost daar niet van... Nee, dan plassen en poepen aan een lijntje... Pfff... dat is toch wel andere  “koek” . En buiten ruikt het helemaal niet lekker naar de indiaantjes. Weet je wat.... Ik doe lekker niets. Van Maj hadden we een dekentje met de nestgeur meegekregen, nou dat was veilig, daar kan ik dus wel een plas en poep op doen.... Tja, weer even wennen voor ons. Maar dat was ook gelijk de enige keer dat ze een ongelukje binnen heeft gehad. Al laat Novie af en toe wel een deemoed's plasje lopen.

Dan is het echt bedtijd en mag ze in de slaapbench naast ons bed. Even huilt ze , maar al gauw valt ze in diepe slaap. ‘S nachts sta ik zelf een paar op (helemaal niets bijzonders voor mij, want pup of geen pup dat deed ik altijd al) en laat dan Novie gelijk een plasje doen.
Zaterdags worden we zelfs pas om 6.30 uur wakker... Echt uitslapen voor mij :-). Vandaag komt er gelijk (kraam)visite. Elke vakantie komt vriendin Hetty wel een paar dagen, dus ook nu. ‘S Middags komt Renske even een knuffel halen en  aan het eind van de middag komen Ana en Bernard. Gelukkig heeft ze haar rugzak “vergeten”...haha. Al met al een hele gezellige middag/avond.

Ondertussen gaat het kennismaken met cq. wennen aan de Yonino’s gewoon door. Door Ninja en Nasho wordt in de tuin even duidelijk gemaakt dat zij toch echt al heel lang hier wonen. En ik ben heel trots op m’n kanjers...

Dan breekt de 2de nacht aan, zou ze weer zo rustig gaan slapen...

Hetty blijft ook een nachtje slapen en vraagt zich af of ze oordopjes nodig heeft...haha... Maar ze  heeft Novie niet eens echt gehoord.

Ook nu moet ik er zelf weer een paar keer uit, dus dan gelijk Novie ook even een plasje laten doen. En jongens wat een superpup... Nu worden we zelfs pas om 7.00 uur wakker. Omdat ik normaal altijd voor dat Bert opstaat met de honden ga lopen, en Novie in dat ritme mee moet gaan draaien. Ga ik met alle honden tegelijk de tuin in. En daar loopt ‘t purkje tussen de grote honden... en wat voel ik me dan ongelofelijk rijk... Mijn roedeltje, paps Nasho met zijn dochter Novie, mn moppie Ninja en kwibus Yori. Ik geniet volop!!
Als ik weer binnenkom, is Bert al op en heeft de koffie al klaar staan. En zo genieten we van onze kanjers...

 

 

 

 

 

 

Tegen de middag vertrekt Hetty weer, dus volgt een ritje naar station Groningen en natuurlijk mag Novie mee.

Na  een paar regen en onweersbuien is inmiddels de zon gaan schijnen. Ook nu gaan we met alle vier tegelijk naar buiten. We merken dat Novie de tuin herkend en ze begint papa uit te dagen en wil eigenlijk zijn mooie bal ook wel hebben. Dan krijgen we beide even een brok in ons keel... Want Nasho pakt z’n bal en gooit die bij Novie, of hij zeggen wil “is goed kind, daar mag jij wel mee”. Terwijl eigenlijk geen van de andere honden aan zijn bal mag komen...

Zo heeft Novie haar intrede gedaan in Huize Yonino. Natuurlijk heb ik ook een foto verslag gemaakt. En zal ik regelmatig een update plaatsen over het wel en wee van mijn roedeltje

Maj, het gaat SUPER met je meisje. Ik hoop dat dat het afscheid wat verzacht....

Op de site van Aiki en Maj wordt week 8 afgesloten met het uitvliegen van onze Indian Angels.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 sept. Novie’s eerste belevenissen in Alteveer.

Vandaag zijn de Indian Angels precies 9 weken en zit Novie’s eerste week in Alveer er bijna op. Tijd dus voor een update....


 

Goedemorgen papa, ik vind jou heel lief hoor....
Ze zeggen dat het niet kan, maar je zou bijna denken dat Nasho weet dat Novie zijn kind is. Zo lief als hij met haar omgaat. Al een paar ochtenden komt hij zodra we wakker worden kijken bij de bench, en geeft Novie door de  spijlen heen alvast een lebbertje. Als ze dan uit haar bench wordt gehaald volgt de begroeting (zie foto) Nou dat is om te smelten... Toch.
Hoewel ik het best wel een beetje spannend vond hoe Nasho op Novie zou reageren, heeft mijn Kanjer mijn hart nog meer veroverd. Ach zo lief en beschermend als hij naar haar is... Maar anderzijds als ze te druk is, in de tuin of keuken, dan krijgt ze ook even een opvoedkundig lesje van paps. Ik had niet gedacht dat hij dit zo snel zou oppikken. Dus je hebt gelijk Maj.....

Novie heeft inmiddels de hele tuin verkent en we merken dat ze zich daar thuis begint te voelen.... Hoe... Ahum... Het is toch best wel een klein boefje; een gras en zandmonster.  Zoals elke pup zet ook zij overal haar jaws-tandjes in. Maar hout en jutte  (bekleding stoel) is toch wel favoriet. Net als bij haar paps is één plint in de gang wel heel erg in trek, om haar een beetje te laten schrikken laat ik een ketting op de grond vallen... Nou pff... moet ik daar van onder de indruk zijn....? Nee dus...  Als ik even later de sleutelbos gebruik, komt ze zelfs dichterbij om die vervolgens te apporteren. Tja...  Wat zal ik daar nu eens op zeggen. Een dametje met karakter dus.. Haha.

Ook zijn op dit moment blote tenen niet echt veilig.

 

 

 

 

 

Omdat het de bedoeling is dat ook Novie regelmatig mee op pad gaat, begin ik haar langzaam te wennen aan de autokennel. Eerst alleen even er in om wat brokjes op te peuzelen. En dit zo uitbreiden met de motor aan en dan..... Samen met de baas op pad naar de dierenweide in Vriescheloo. Zo leuk om die eerste blikken te zien als daar de ezels naar het hek komen. Oeps zo’n grote “hond” heb ik nog niet gezien. Lekker tegen mijn been aangeleund neemt ze alles in haar op. Parmantig loopt ze een stukje mee langs het hek richting de hertjes.

Thuis begint Ninja er langzaam aan te wennen dat deze kleine dame blijft. En heel voorzichtig komt ze iets dichterbij als Novie in de keuken of mijn kantoortje los loopt. Zoals we van haar gewend zijn gaat dat ook nu met het nodige geluid. En dan komt papa Nasho weer om de hoek kijken. Als Novie een beetje schrikt van Ninja komt hij er heel relaxed even tussen staan. Wat ben ik dan trots op mijn kanjer...
In de tuin wil Ninja Novie al wel een beetje uitdagen en oeps.... Novie gaat in spelboog en blaft (keft) naar Ninja terug. O nee hé roept Bert “je leert haar toch niet blaffen. Eén “juffrouw stemband” is wel genoeg...”

 

 

 

 

 

Ook heeft Novie kennis gemaakt met de doggyride.. Als ik die uit schuur rij komt Nasho er gelijk aan gesneld, tenslotte was het zijn wagen.  Het duurt dan ook maar even of hij zit er in. Maar dat was nu niet de bedoeling. En Novie zo nieuwsgierig als ze nu is komt er ook eens bij kijken. Ook nu weer vindt ze lekkere brokjes. ‘S middags gaan we weer even “oefenen” met de doggyride, maar nu maken we een ritje door de tuin. En ja hoor... Papa Nasho denkt dat hij wel mee kan, maar wat is dat nu.... Bezet. Het is dan wel heel schattig om te zien dat hij naast de wagen met Novie blijft lopen. En zo wel 2 rondjes door de tuin.

Vandaag was het tijd voor de 2de enting en de APK-keuring door onze eigen DA in Vlagtwedde. Heel stoer zit Novie in de autokennel. Eerst nog even met een klein protest, maar al gauw merken we dat ze rustig wordt. DA Rob onderzoekt Novie , hij vindt haar een mooie stevige pup. Haar gebit sluit mooi aan en zonder een kik krijgt ze haar enting en wordt de dame goedgekeurd... Dus Maj, Gefeliciteerd!! Ook deze apk heeft ze goed doorstaan. Op dit moment weegt ze 8,7 kilo.

Wordt vervolgt.....

 

 

11 Sept. Kippie..kip, of toch niet?

Novie’s 2de week in Alteveer begint met een feestje. Vrouwtje is jarig en dat wordt gevierd met een uitje naar de kinderboerderij...

 


 

Ter ere van mijn verjaardag (5-9) gaan we met Novie naar de kinderboerderij in Winschoten. Een hele belevenis voor ons moppie want daar ziet en ruikt ze beesten die ze nog niet eerder heeft gezien. Als we binnen komen, horen we een oorverdovend gekrijs van de fazanten..Wat zou er aan de hand zijn...? Nou er loopt een  grote kip los... Uhh...kip?? Nou, nee het is een grote kalkoen die parmantig langs loopt.  Novie wil daar wel achter aan. Ook  de vlaamse reus is heel interessant. Maar als we bij de geiten komen, is haar aandacht toch meer voor iets anders.

 

Novie heeft wat last van zachte, brij ontlasting, op advies van Maj ga ik L-glutamine500 halen en al snel merken we verbetering.

Het weekend staat Nasho in de hoofdrol; zaterdags gaan we samen naar het grote Star-feest ter ere van het 10-jarig jubileum van ODH kennel Of Shinj’s Star van Ronald en Saskia van Bruggen. We lopen een onwijs gave dogtrail georganiseerd door VHV de IJsselmond in Kampen. Helemaal kicken is het als we samen met Riny en John met paps Hawkey in de groep zitten en vader en zoon naast elkaar lopend ons groepje “aanvoeren”. En zondags lopen we een dubbelshow van de DRC/NIRV in Holten. Nasho komt voor de eerste keer uit in de kampioen klasse en behaald in beide ringen de 1ste plaats met CACH punten. Mijn weekend kan dus niet meer stuk. Ondertussen geniet Bert thuis van zijn grote en kleine meisje, en hangt Yori weer de clown uit.
N

 

 

 

‘S maandags komt Renske even gezellig een “bakkie doen” en gelijk even knuffelen met Novie. Zelf zie ik het niet maar ze schijnt al behoorlijk gegroeid te zijn. Aan het eind van de middag is de eerste intake-puppy-les bij Antoinette. Haar naam eer aan doende “vlindert” ze over het veld.  Natuurlijk met meer aandacht voor de nieuwe luchtjes, dan voor het vrouwtje.... Volgens juf Antoinette een pittig dametje... Maar ja hoe kan het anders met een paps en mams als Nasho en Aiki.
Dinsdag’s gaan we even naar de Intratuin in Winschoten. Eerst vindt ze het maar niets om alleen achter in de autokennel te zitten, maar al gauw horen we niets meer en ligt ze bij aankomst lekker te dutten. Bert ziet een wel heel toepasselijk tuinbeeld en houdt de camera in de aanslag. Novie herkent ‘t vast, want ze klimt er pardoes naast... Een beeld van een (B)engeltje... Speciaal voor Maj.
Gisteren had ik een afspraak met vriendin Ines op de  Fraeylemaborg in Slochteren en ook nu mocht Novie mee. Inmiddels al gewend aan de autokennel, ging ze gelijk in haar hoekje liggen. Nu was ook de doggyride mee en had ze heel wat bekijks van de overige bezoekers..

 

 

 

 

Vandaag is ze alweer 10 weken en heeft haar 2de week in Alteveer er op zitten. Het gaat goed met onze meiske, ze begint haar plekje in de roedel aardig te kennen. Papa Nasho is favoriet, zo mooi om de interactie tussen die twee te zien. Ook Ninja heeft Novie nu geaccepteerd en begint ook  “op haar eigen wijze” haar grenzen aan te geven...pfff... waar zijn de oordopjes. Maar de dames dagen elkaar ook uit, en zoals dat met meiden gaat zijn het dan echte bitchies...haha... Yori heeft het nu vooral voorzien op de leuke nieuwe speeltjes die Novie heeft. Hij maakt er een sport van om er zoveel mogelijk te verzamelen. Maar zo klein als ze is, laat ze het kaas niet van haar bord (lees speeltjes uit bench) pikken.

Tot nu toe heeft Novie nog maar een ongelukje in huis gehad, en dat kwam nog omdat paps meeliep naar de voordeur en ze van enthousiasme haar plasje niet meer ophouden kon... De nachten slapen we op “Conny’s wijze” door. We horen haar niet of ze ligt een beetje in haar zelf “te praten” maar dat waren we nog gewend van Nasho.

Vanmiddag moest Novie werken voor haar kostje.... Ik had een spoortje vlees/pens uitgelegd. Nou speuren zit echt in haar genen. Zonder moeite liep ze al smikkelend naar haar bakje. Het is dus vooral heel veel genieten van ons viertal...

Nog een paar dagen en dan is mijn vakantie voorbij. Maar eerst nog even genieten van het weekend....

 

 

 

19 sept. Trots op mn roedeltje....!

Mooie meiden en knappe kerels....

 


 

Ooo wat ben ik toch trots op m’n roedeltje. Novie is al niet meer weg te denken in Huize Yonino...
Inmiddels zijn we weer een week verder en zijn de Indian Angels alweer 11 weken. Afgelopen week hebben we vooral genoten van onze 4 kanjers onderling, maar heeft Novie ook kennis gemaakt met de Witjes Ezra en Flame van buurvrouw Renske. En moest ikzelf ook weer aan het werk.
Net als 3 jaar geleden mocht Novie mee naar Renske, Ezra (inmiddels 9jr) was net als toen direct helemaal in love. Ach wat is dit meisje toch leuk met pups, zo leuk om dat samen te zien spelen. Esza leert Novie ook door het kralengordijn lopen en even later vlinderen ze samen door de tuin. Als Novie wat gewend is, mag ook Flame er bij. Je ziet Novie even denken... Oeps zijn het er nu 2... Het was dan ook weer super Renske!!


Het laatste weekend van mijn vakantie hebben we vooral genoten van het mooie weer en ons roedeltje in de tuin. Zowel Bert als ik kunnen er geen genoeg van krijgen om te zien hoe Novie is opgenomen en Yori, Ninja en Nasho met haar spelen en omgaan.
Vorige week liep Novie nog met haar lijntje erbij aan in de tuin, maar inmiddels reageert ze goed op haar naam en komt ze ook als we haar roepen. Het voordeel van het laten lopen met ‘t lijntje is dat ze daar spelenderwijs aan gewend is en nu ook zonder problemen mee loopt aan de lijn op een wandelingetje. ‘T was natuurlijk ook reuze handig dat we haar de eerste weken zo ook makkelijk konden “pakken” zonder achter haar  aan te lopen.

 

 

 

Fimmie, vrouwtje van Indra-Inca, staat met haar schilderijen op een kunstmarkt in Hemrik. Het is al weer een tijdje geleden dat ikzelf met mijn beelden op een kunstmarkt heb gestaan, dus vind ik het wel leuk om daar samen met Novie een kijkje te nemen. Hoewel het toch een klein uurtje rijden is geeft Novie geen krimp in de autokennel, ze is er al helemaal aan gewend. De kunstmarkt is in het Speelbos Spanjeburd en dus een stukje lopen, de doggyride gaat mee en dan hebben we samen grote pret. Novie loopt parmantig naast de wagen, maar als ze een houtje vindt neemt ze een jumpie en gaat vervolgens met doerak-pret-oogjes in de wagen liggen. Even later komt ze er weer uit om door het rulle zand te lopen. Zo komen we uiteindelijk bij de kraam aan, hier is het genieten van FimmieMeesterwerk. Ook Novie steelt de show.
‘S middags komt Saskia, vrouwtje en fokster van de  
Of Shinji’s Stars, de kleindochter van haar Ghinjo bewonderen. Terwijl Ghinjo dan thuis aan het zorgen is voor haar eigen nestje Stars. Natuurlijk gaan we ook binnenkort knuffelen met deze kleine Starretjes...

En dan is mijn vakantie voorbij, de plicht roept weer....
Best even “spannend” om te zien of de routing die we hebben willen aanbrengen ook echt werkt. Om halfzes loopt mijn wekker af en begint mijn dagelijkse programma; eerst met Nasho een 20 min. lopen, dan met Yori en Ninja... En tot slot Novie een plas laten doen. Dan alle vier eten om vervolgens nogmaals met Novie op pad te gaan.

 

Nu mag zij ook een stukje lopen en doet gelijk een poepie. Als ik weer terug ben is Bert ook opgestaan en is ‘t tijd voor een bakkie. Ondertussen genieten we van het spel van vader en dochter.... Rond halfacht gaat Novie weer even in de bench, vertrek ik richting kantoor en begint ook voor Bert de dagelijkse routine weer. We zijn trots op onze kanjers, want ze pakken het alle vier prima op.

‘S avonds is de eerste Puppy-socialisatie-les voor Novie. Voor mij is niet het leren van “Af”, “zit” en “blijf” belangrijk, maar vooral het contact met andere honden (rassen) en vind ik het leuk dat er aandacht wordt besteedt aan de motoriek d.m.v. Puppy-parcourtjes. Zoals verwacht heeft Novie meer aandacht voor haar omgeving, dan voor mij. Maar door ervaring met haar papa Nasho wijs geworden, weet ik dat het straks helemaal goed komt met ons beiden...

De eerste drie weken zitten erop, de basis socialisatie is voor Novie gelegd. We gaan nu vooral heel veel samen genieten en alle indrukken beetje bij beetje herhalen.

Ik hoop dat jullie regelmatig mee komen genieten via de site of FB en vind het leuk als er een berichtje in ons
gastenboek wordt achtergelaten....!

 

 

5 oktober Knuffelen maar, bezoek voor Novie.
Een weekend met een gouden randje.


 

Er zijn van die dagen die een gouden randje verdienen. Afgelopen weekend had zelfs 2 van die dagen...
Zaterdag hadden we een super gezellige familie-dag. Ingrid & Marco en Sandra & Hans met hun kids kwamen op bezoek om Novie in het echie te bewonderen. De weergoden waren ons gunstig gezint zodat we de hele middag buiten konden zitten. Iedereen heeft zich dan ook prima vermaakt.
Taco en Imke waren al een keertje in Wassenaar naar de Indian Angels wezen kijken. Zij konden dus goed zien hoe groot Novie al geworden is.
Zondag kwamen Maj en Heidi bij de yonino’s knuffelen, maar natuurlijk ook even kijken waar paps Nasho en Novie nu dan wonen...
Het was genieten met een hoofdletter “G”. Helaas was de zon in het westen gebleven, maar Maj heeft toch nog een aantal foto’s gemaakt. Super bedankt!!! Hier een klein impressie... Kijk voor  het complete album op
www.angelofwassenaer.nl   Maj en Heidi het was onwijs gezellig dat jullie er waren...

12 oktober Novie en haar grote witte vriendinnen.
Afgelopen vrijdag mocht Novie weer even spelen met de witjes Ezra en Flame. En wat is het toch leuk om te zien hoe Ezra met pups omgaat. De meiden hebben weer een heerlijke middag gehad net als hun vrouwtjes. Renske bedankt maar weer!!
Zaterdag heeft Novie tijdens een puppen-uurtje kennis gemaakt met een Border Collie, Dobermann, Ridgeback, Berner Senner, Cane Corso en Dalmatiër. Zo leuk om te zien hoe ze met elkaar omgingen. Het was een groepje dat echt aan elkaar gewaagt was, dus voor allemaal een positieve ervaring. Novie is inmiddels 14 weken oud, weegt ruim 15 kilo en allebei haar oortjes staan. Ons meisje doet het goed....

N

30 nov. 2014 Vader en dochter in de prijzen.
Met Nasho Ghin-Hawk en zijn dochter Irin-Wynona Novie naar de DRC Adventsiegerschau in Bremen-Farge geweest. En met resultaat....
Novie heeft in de babyklasse een VV behaald en de titel Baby Adventsieger.  Later blijkt ze ook Babykampioen te zijn geworden.
Nasho heeft een V1 gehaald en de titel Adventsieger. Internationaal kampioen was hij al, maar hij is nu ook Nationaalkampioen..
Ooo wat ben ik trots op mijn beide kanjers. Van de keurmeester kreeg ik ook de complimenten over de vererving van Nasho.

 

17 december 2014 Joy-riding in Nunspeet.

N

Joy full, Joy full

December is de maand van het licht, de feestjes en bezinning.....
Voor Nasho en Fee is het de maand van de liefde. Na een
Joyfull-Dogwalk begin november is het nu tijd voor de romantiek.
Iets eerder dan verwacht wordt Fee loops en of het zo moet zijn is Nasho ook al een paar dagen van slag. Zou hij met zijn speurneus al hebben geroken dat love is in the air....
Op 13 december is het dan zover,  na een hele stormachtige vrijdag rijden we nu relaxed richting Nunspeet . Bijna gelijk met Maj en Fee komen we bij Dekmeester Ton aan. Al gauw hebben Fee en Nasho elkaar gevonden. En wat een liefdevolle dekking is het.
Op 15 en 17 december heeft Nasho zijn vriendinnetje Fee nogmaals gedekt.
Zo kijken we terug op 3 hele mooie joyfull dekkingen, als dit geen liefdes pupjes gaan worden...

Als de natuur meewerkt worden de pupjes rond valentijnsdag 2015 geboren. Wij gaan nu duimen en wachten in spanning af...
 

Voor aanmeldingen of meer informatie over het Joyful nest kun je terecht bij Maj Opdam, kijk op www.angelofwassenaer.nl.

23 januari 2015 Joyfull Fee alweer 6 weken drachtig.

 

Wat een super nieuws was dat op 13 januari,

Fee drachtig van Nasho!

Terwijl ik ‘s middag op kantoor een tekst aan het redigeren ben, gaat mijn mobiel... YESS, het is Maj.

Nasho heeft weer goed “werk” geleverd, want zijn vrolijke meisje is drachtig.

 

En nu gaat dat mooie, altijd vrolijke moppie alweer haar 7de dracht week in.

Door Maj wordt ik op de hoogte gehouden van het wel en wee van Fee.
Maar natuurlijk lees ik ook mee in het
drachtboek en de drachtkalender die wekelijks wordt bijgehouden. Zo leuk om de ontwikkeling van de pups te volgen, maar ook om te lezen dat Fee geniet van haar dracht, nog altijd even vrolijk is. En heerlijk met haar maatje Sinjo kan kroelen op hun favoriete plekje onder de tafel.

Zouden de Joyfull Angels op valentijn geboren worden...?
We moeten nog even geduld hebben, maar heel langzaam begint de spanning al een beetje op te lopen.

Voor aanmeldingen of meer informatie over het Joyful nest kun je terecht bij Maj Opdam, kijk op www.angelofwassenaer.nl.

30 januari 2015 Zwemles

Al een paar weken krijgt Novie zwemles bij Dogfit in Heede (D) Eerst het watervrij maken en wennen om het trapje af
het zwembad in te gaan. Nu hebben wij hier thuis alles gelijkvloers, dus kent Novie het trap lopen niet. De eerst paar keer lag dan ook de nadruk om haar dat aan te leren.

Nou, dat vindt ze dus nog steeds een beetje spannend, maar we zijn niet voor een gat te vangen. Juf Geertje beloond Novie als ze met haar voorpoten op de eerste tree staat. En dan... Jump til ik haar achterpoten er ook op.
Eenmaal op haar konje op de 2de tree en dus ook precies in het water, gaat het knopje om. Ze ontspant en begint te drijven. Yess, het begin is er.

Natuurlijk wil ik ook heel graag foto’s van Novie’s zwemkunst. Bert wilde wel mee, maar alleen als ze echt kon zwemmen..... Nou en dat doet ze nu dus! Vandaag is het zover...

Ninja mocht ook mee, want misschien wilde Novie wel achter haar aan zwemmen.....ahum..... Dat was niet echt een succes. Want Novie dacht ook hier wel Ninja’s bal te kunnen pakken en sprong bovenop Ninja.... Hellupppp wat doet ze nu....

Kijken jullie mee ......

4 februari 2015 Novie zwemt als een otter

Novie heeft inmiddels de smaak te pakken van het zwemmen. Ze zwemt zelfs met me mee en maakt op aanwijzing een bochtje of een keerwending... Wat hebben we een pret samen.

Klik op de foto voor een kort filmpje

Vrijdag de 13de, Valentijnsdag of toch die magische datum 15-2-15....

Als Fee haar 63ste drachtdag nadert, is er intensief contact tussen Maj en mijzelf. Zal Fee net als vorig jaar op dag 63 bevallen of toch wachten tot dag 65....?
De spanning stijgt en ik wil wel heel graag bij de bevalling zijn, maar moet ook 3 uur rijden. Na overleg met Maj ga ik op de 13de heel relaxed richting Wassenaar. Met een zonnetje en weinig verkeer kom ik rond 13.00 uur aan. Maj heeft last van nesteldrang en is nog volop aan het stofzuigen. Na een begroeting ga ik dan even met Angel, Aiki en Fee in de tuin. Het lijkt zelfs wel voorjaar met de 10 graden.
Als Maj uit gepoetst is, gaan we even gezellig met alle 3 aan de wandel. Natuurlijk niet meer zo heel ver, dat zou voor Fee niet niet goed zijn.
Bij het avond eten proosten wij vast op een voorspoedige bevalling en de komst van de Joyful Angels.

‘S avond kruipt Maj achter haar computer en mag ik de laptop van Ton gebruiken. En zo lief... Aiki zit aan mijn zij geplakt en komt heerlijk bij mij liggen.

15-2-15 Hoera, Nasho en Fee zijn papa en mama!

Ook Fee komt er heel relaxed bijliggen. Je kunt zien dat ze af en toe een wee zit op te vangen. Ondertussen zijn de volgers op FB aanwezig en hebben we lol met alle berichtje's die over en weer geschreven worden. Zo wordt het een hele gezellige avond.
En dan is het de 14de, zouden de liefdes pupjes van Nasho en Fee op valentijnsdag geboren worden...? Ook nu zijn de speculaties niet van de lucht. En Fee, die lijdt in stilte. Wachten duurt lang, maar wat is het mooi en bijzonder om te zien hoe de pupjes door contractie van de baarmoeder langzaam richting geboorte kanaal worden gedreven. Ook de temperatuur wordt goed in de gaten gehouden. En dan op eens is het zover.... Fee laat ‘s avonds heel duidelijk de fameuze temperatuurdaling zien. ‘S nachts wordt er al gegraven, in de tuin maar ook de nacht hokken van  mama Aiki en oma Angel moeten het ontzien. Als ik zondagochtend op sta is duidelijk te merken dat Fee nu toch echt bezig is.
Maj besluit om Heidi vast te bellen, want ze verwacht toch wel binnen afzienbare tijd de eerste persweeën.

Heidi is net gearriveerd als Maj even haar berichtje's op de mobiel checkt. Dan is er even schrik en verdriet alom... Haakon de papa van de Happinezjes, het eerste nestje van Fee, is zaterdags overleden aan een maagtorsie. We zijn er stil van. Wat liggen verdriet en blijdschap dan dicht bij elkaar. Het lijkt of Fee het aanvoelt want het duurt even voor ze weer verder gaat.


 ‘S middags komt DA Bernard onverwacht even langs om te kijken hoe het gaat. Hij kijkt met zijn klinische blik naar ons moppie en zegt: “ze doet het goed, dat gaat vanavond worden”. Samen met haar grote steun en toeverlaat Sinjo ligt Fee op het veldbedje nog steeds de weeën op te vangen. Wij besluiten om even lekker chinees eten te halen, want wie weet hoelang we nog in touw zijn...

Als ik om 8.00 uur op de gang Ton tegen kom, feliciteert hij me met een big smile met de 8 pups...whaa 8! Maj verteld, dat Fee om 5.00u nog weer weeën kreeg en om 5.15u wordt het 4de reutje geboren.
Wat een feest, 8 Joyful Angels, 4 teefjes en 4 reutjes.
Wat een
TOP TEAM zijn Fee en Nasho. En wat heeft Fee het super gedaan, net als haar mama Aiki is ze echt een ZEN moedertje.

Lieve Maj, wat was het mooi om bij de bevalling van Nasho’s 2de nestje te mogen zijn. Ik heb genoten van jou, Aiki en Angel, maar bovenal van die lieve Fee.

Heidi en Trix... We waren een perfect team.


Maj en zeker ook Ton, nogmaals super bedankt voor de gastvrijheid en gezelligheid!!!!

Hiernaast mijn fotoverslag...

Kijk op site van Angel of Wassenaer voor het bevallingsverslag van Maj en volg daar de Joyful Angels.....

En dan slaat de klok negen...
Fee laat een oergrom horen, Yess... de Joyful Angels zijn in aantocht. Ook Trix wordt gebeld en even later is het bevalling's team compleet.
Noel het baasje van Hapinnezje Filos, riep steeds dat de eerste Joyful angel  maandags om 9.55 uur geboren zou worden. Zou hij een voorzeggende geest hebben?
Van mijn vriendin Ines weet ik dat zeker. Precies om 21.55 uur gaat mijn mobiel. Ines belt, maar ach tijd heb ik niet voor haar want op dat moment wordt het 1ste teefje geboren. Als ik Ines dinsdags spreek, verteld ze dat ze tarot kaarten had gelegd en de uitkomst was dat er nu “actie” ging komen met een mooi resultaat. En ze me beslist even moest bellen..
Alle wijzen en Engelen waren dus met ons.

 

Als een geolied team met Fee in de hoofdrol worden dan de Joyful Angels geboren. Met elkaar steunen we Fee. Maj en Heidi helpen Fee, drogen, wegen en leggen de pupjes aan. Trix houdt secuur de administratie bij en ikzelf... maak foto’s en laat de volgers op fb de stand weten. Inmiddels is het al diep in de nacht en maandag geworden, het lijkt er op dat Fee klaar is.
Tijd om te proosten op de 7 Joyful Angels die dan geboren zijn, 4 teefjes en 3 reutjes, en op de Toppers Fee en Nasho.

Met elkaar genieten we nog even van de nu al zoemende ZEN engeltjes. Ik ga naar bed en Maj kruipt op het veldbedje voor de werpkist. Maar Fee... die heeft nog een verrassing voor ons in petto...

.

28-02-2015 Yonino’s leven zich uit...

Het is alweer 5,5 jaar geleden dat we vanuit het midden van het land naar Alteveer-gn verhuisden. Hiermee ging onze wens “een landelijke gelegen plekje met een grote tuin voor de honden” in vervulling.

Vandaag in het zonnetje dolle pret voor Yori, Ninja, Nasho en nu ook Novie. Genieten om de honden met elkaar te zien ravotten...

Kijk je ook even mee.

15 en 21 maart Knuffelen, op bezoek bij de pupjes van Nasho.

De Jolly Angels van Nasho en Fee zijn precies een maand oud als ik samen met Renske op bezoek ga. Ik ben reuze benieuwd naar ze. Op de foto’s heb ik al wel een favo-tje, maar zou dat in het echt ook zo zijn...?

We worden eerst begroet door de grote Angels, natuurlijk moeten Angel, Aiki en Fee ook geknuffeld worden. En niet te vergeten Maj.
Wat is het heerlijk om even heel relaxed tussen de puppen te zitten. En ja hoor, daar komen ze.... Jehoel, de mooie zwart/bruine dame komt een knuffeltje halen, om even later een heerlijk plekje op mn schoot te zoeken en daar lekker in slaap valt. Ook zus Jejeziel zoekt een plekje op mn schoot. Het is maar goed dat ik nu niet hoef te kiezen.... Zou moeilijk worden tussen deze twee meisjes.
En dan valt mijn oog op een klein mannetje... Pats... daar zit hij in mn hart. Ik val als een blok voor Jariel, die mij wel erg aan papa Nasho doet denken. O, wat jammer dat we 4 honden (voorlopig) echt genoeg vinden....

Renske wil nog proberen om haar favo Jejeziel mee te nemen, maar helaas is er een strenge tassen controle...

lAls we thuis zijn horen we dat Aiki heeft overgegeven. Helaas is dit de start van een heftige week voor Maj. Al snel blijkt dat de Angels getroffen zijn door een heftig maag/darmvirus. Ook de pupjes worden ziek. Maj heeft veelvuldig contact met DA Bernard en alle  Angels gaan aan de medicatie. Als de pups niet meer willen eten ( er was net gestart met de pap) wordt het nog intensiever, want ze krijgen nu om het uur een lepeltje Griekse yoghurt. Top mama Fee blijft ondanks dat ze zelf ook ziek is, toch haar kindjes verzorgen en voeden...
Aan het eind van de week zijn Aiki en Fee gelukkig weer opgeknapt.

Gisteren, 21 maart, ben ik weer wezen knuffelen. Nu samen met Ana. Helaas zijn de pups nog steeds ziek. En nu is ook Angel toch geveld door het virus.  Volgens de DA schijnt er in het Westen een erg hardnekkig virus te heersen, waar al veel honden door getroffen zijn. Het leven van een fokker is dan niet alleen rozengeur en maneschijn. Pet je af voor Maj hoor...!

De pups slapen veel, maar als mama Fee even om het hoekje komt kijken worden ze allemaal wakker....  Wat een top moedertje is het toch.Bij een paar merk je dat die door het ergste heen zijn, en die willen je al wel een beetje uitdagen. Probeerden met broer of zus uit te “vechten” wie “de sterkste” is. Kortom het leven gaat wel door...

Ana, is gelijk helemaal in love met de mooie zwart/bruine dame Jehoel. k ben echt mega trots op dit nestje van Nasho en Fee, wat hebben ze een mooie pups op de wereld gezet...

En zou het vandaag lukken om mannetje Jariel in de tas mee te smokkelen...??

Kijk je ook even mee.

 

 

28-03-2015 Ocean op bezoek bij zijn familie.

Bij het zien van zoveel pret van Yonino’s in de tuin kreeg ik een berichtje dat Ocean, zoon van onze Nasho, ook wel met zijn zus Novie in de tuin wilde spelen. Nou voor de baasjes geen probleem... Tenslotte  vind ik het ook wel heel leuk om Ocean weer te zien.

Loes en Richard  waren hier even na 12 uur. Waar zus Novie al op de oprit stond om haar broer te verwelkomen. Na een rit van ruim 2 uur wilde Ocean gelijk wel even de pootjes strekken.  Maar eerst moest ik hem even knuffelen...  En wat ik op foto’s al dacht te zien klopt echt.
Hij heeft de mooie ogen van zijn papa Nasho! Mijn Indian Dream weerspiegeld in die mooie ogen.

Broer en zus hebben samen gelijk de smaak te pakken; uitdagen, rennen, springen...
Wij krijgen er geen genoeg van om die 2 samen te zien spelen.

Ook Ninja en Yori komen even meedoen. Het wordt een waar feestje in de Yonino’s tuin...

Richard heeft de grootse pret om met Ninja, Novie en Ocean te voetballen. Ocean wil alle ballen wel verzamelen, zou hij dat van zijn mama  Aiki en papa Nasho hebben....??

Loes en ik willen ook wel graag dat ze even samen poseren, al denken Ocean en Novie daar anders over. Die willen ACTIE...
Nou Richard en ik willen wel met onze kanjers mee op de foto. Tot grote hilariteit van Loes en Bert, rennen Yori en Ninja om ons heen... Tja... Laat dan die 2 opgewonden standjes eens stil zitten. Wij genieten en hebben samen heel veel pret :-)

En dan is er koffie...

Binnen denken broer en zus gewoon door te gaan, maar daar steken we toch maar een stokje voor...haha.

Kijk  even mee en geniet van 2 ondeugende, vrolijke Indian Angels...

 

 

 

 

06-04-2015 Socialisatiedag voor de Jolly Angels

Wat kan een mens gelukkig maken.... Nou als er een ding gaaf is, dan is het wel om je stoere reu tussen zijn kids te zien lopen.

Ook nu had Maj voor de toekomstige baasjes van de Jolly Angels een socialisatie middag georganiseerd en ook papa Nasho was er bij. Liepen we vorig jaar maar met een klein select groepje met de Indian Angels, nu waren we met een grote groep. Want alle 8 families waren aanwezig... We hadden dan ook in de bomvolle Bosrand aan bekijks geen gebrek.

Als grote verrassing stonden Alfred en Alea op de parkeerplaats met “onze” Nikan de 9 maanden oude zoon van Aiki en Nasho en dus halfbroer van de Jolly Angels.

Weer terug bij Maj en Ton, werd het een waar feest in de Engelentuin.
Kijk maar mee....

Ton en Maj, het zit er weer bijna op. Maar wat zijn Fee en Nasho een superdeal en hebben ze mooie kids. Jullie bedankt voor alle gastvrijheid en goede zorgen!

Harry heel erg bedankt dat je mijn camera hebt willen bedienen en ik zo heb kunnen genieten van Nasho tussen zijn kids!!

Natuurlijk komt er ook een verslag op de site van mama Fee
www.angelsofwassenaer.nl

18-04-2015 Saterday Night date.

Het is alweer even geleden dat Nasho een blind-wandel-date had met Noah. Maar op deze mooie zaterdagavond heeft hij dan een romantische ontmoeting met  zijn lenteprinses Noah op Boxman Plaza.  Na de paringsdans vindt er een geslaagde dekking plaats. Janny gefeliciteerd!
We duimen dat de natuur meewerkt en Nasho medio juni papa mag worden van Noah haar B-nest .

Voor aanmeldingen of meer informatie  kun je terecht bij Janny Quaak,  via haar site Op ‘t Eiland van Dordt.

26-04-2015 Vader en dochter in de prijzen.

Vroeg uit de veren, want vandaag is de DHCN voorjaarsbokaal in Kerkwijk en dat is al gauw 2,5 uur rijden. Om 6.15u sta ik bij Renske voor de deur, gelukkig is er op dit tijdstip nog weinig verkeer en verloopt de reis voorspoedig.
Niet alleen Nasho en Novie lopen mee, maar ook de 4 Angel of Wassenaer Happinez, Sam, Zorro, Filos en Ziva. Bij aankomst treffen we op de parkeerplaats gelijk Marijke en Koos met hun meisje Ziva, die net als Novie in de jeugdklasse teven uitkomt. Ook Gerard met Sam arriveren bijna gelijktijdig. Renske zal zich vandaag over hem ontfermen, omdat Gerard net aan zijn knie is geopereerd.
Als we binnen een plek hebben geclaimd komen ook Roelof en Noel met Filos en Monique, Martin, en Ellen met Zorro er aan. Het is gelijk een hele gezellige “happening”. De engeltjes hebben Maj al in het vizier terwijl zij druk bezig is op het wedstrijd secretariaat. Even later krijgt Maj ons ook in de gaten en volgt een enthousiaste begroeting met haar Engeltjes en natuurlijk ook met Nasho.
Voor de 4 Happinez is het de eerste keer dat ze een show gaan lopen. De 3 broers komen uit in de jeugdklasse reuen en zus Ziva en “tante” Novie samen in de jeugdklasse teven. Omdat beide klasse tegelijk lopen, heb ik jammer genoeg de reuen niet kunnen zien.
Met Novie ben ik als 2de aan de beurt voor haar keuring. De keurmeester bij de teven neemt zo ongelofelijk veel tijd per teefje, het waren er 9, dat we uiteindelijk zo’n 2 uur in de ring hebben gestaan. En wat ben je dan trots als jou moppie niet de heleboel bij elkaar blaft, maar gewoon vrolijk en alert om zich heen kijkt en eigenlijk het meest oog heeft voor mij. Of heel relaxed bij je op schoot klimt, hé Koos...
Maar ons geduld wordt beloont.. Novie behaald met haar bijna 10 maanden een 3de plaats in de jeugdklasse (9-15 mnd)...YESS!

Na de pauze is het wachten tot ik met Nasho bij de open klasse reuen de ring in kan. Ook dit is een grote groep van 8 reuen en de keurmeester besluit de groep te splitsen, zodat er meer ruimte is...

Ik loop hier als eerste, door de keurmeester wordt Nasho zorgvuldig gekeurd. De keurmeester is duidelijk gewend aan het keuren van toch veelal dekreuen, en met al te opgewonden standjes wordt  “korte metten” gemaakt. Na een aantal rondes wordt de eerst schifting gemaakt. Yess een U-tje ik mag straks weer opnieuw in de ring.

Ook de 2de serie wordt gekeurd.  Waarna we met 5 reuen voor de plaatsing lopen. Na enkele ronden blijven we met 3 reuen over. Weer mag ik met Nasho enkele rondes lopen. En dan het moment van de waarheid....
Yess mijn super kanjer is 2de geworden...

Zo eindig ik mijn dag met zowel vader als dochter in de prijzen... yoehoe wat ben ik TROTS!!

Terug in de auto kletsen Renske en ik nog gezellig na. En voor we het weten zijn we weer op Groningse bodem...

Het is al met al een lange, vermoeiende, maar o zo gezellige dag geworden. Renske, bedankt voor je gezelligheid en support. Marijke bedankt voor de foto’s van Novie.

Op de showpagina’s van Nasho en Novie staan hun keurrapporten.  Kijk voor het fotoverslag hiernaast.

28-06-2015 Hi Ha H-tjes Feest

11 februari zijn de H-Stars van Ayreon en Lupus 7 jaar geworden. Traditie getrouw wordt dit ook dit jaar met elkaar gevierd en vandaag is het zover. Mama Ayreon viert met haar kids H-tjes dag...

 

‘Om 9.30u verzamelde we in Kampen voor een praktijk-speur-workshop olv. Mario Haspels van “Neuswerk voor Honden”. Samen met Laura en spoorloper Rudy hebben ze voor ons een super dag in elkaar gezet.

S Morgens begonnen we in Kampen met basis spoortjes. Mama Ayreon beet het spits af samen met vrouwtje Saskia. En al ben je dan 11 jaar, je bent nog steeds niet te oud om te leren. Daarna was de beurt aan Hjalmar, Ninja, Aram en Hylco.
Helaas waren Evelyne en haar Henkie er dit keer niet bij. En ook aan papa Lupus werd natuurlijk gedacht.

Na een gezellig lunch gingen we verder met een lange “speurwandeling” door het Roggebotbos in Dronten. Afwisselend liep Rudy een spoor uit voor een van de H-tjes, terwijl de andere gezellig in de “achterhoede” mee liepen.
Helaas lukte het mij niet daar foto’s van te maken, maar kijk mee met een impressie van de ochtend.

Mario, Laura en Rudy Super bedankt!
Saskia, Connie, Anja en Ana het was weer bere-gezellig. Op naar de volgende keer....
 

03-07-2015 Hoera.. Indian Angels 1 jaar

Wat zaten we vorig jaar in spanning... Zou Aiki vandaag gaan bevallen, zouden de eerste nakomelingen van mijn kanjer Nasho Ghin-Hawk geboren gaan worden....? Yesss, om 12.05u werd mijn meisje Irin-Wynona-Novie geboren. Nasho’s eerstgeboren dochter.
Gevolgd door nog 3 hele mooie mannetjes. Helaas is Iofiël Iskuwheteau dood geboren, maar we weten dat hij over ons waakt.

Iadara-Maska-Ocean en Israfel-Chatan-Nikan zijn uitgegroeid tot 2 hele mooie “beren”. Wat ben ik trots op de 3-ling van Aiki en Nasho!
Volgende week gaan we hun eerste verjaardag uitgebreid vieren.

11-07-2015 Verjaardagsfeest Indian Angels in Alteveer.

 

 

‘Op 3 juli zijn de Indian Angels van Nasho Ghin-Hawk en  Amitiel-Aiki Angel of Wassenaer 1 jaar geworden. Dat moet natuurlijk gevierd worden....

Vandaag 11 juli is het dan ook feest in de Indianentuin. Niet alleen Novie’s broers Ocean en Nikan komen met baasjes naar het Noorden, maar ook mama Aiki met Maj en Ton zijn van de partij...

Er wordt gesjeesd en gebald, en gebald... Tja waar zouden ze zijn zonder hun bal.
We hebben dus volop genoten van onze kanjers met elkaar in de tuin. Ook Ninja deed gezellig mee.
Omdat papa  Nasho wel heel erg waaks is op zijn eigen erf en hij vreemde honden daar niet echt duld, mocht hij alvast samen met Yori siësta houden..

Kijken jullie mee hoe mooi de Indian Angels zijn geworden....

Ook op de site van mama Aiki zal vast een verslag komen van het feest, klik hier.

15-08-15 Nasho is op avontuur geweest met zijn Djessie....

 

En al het goeie komt in drieën.

Vanochtend ging Nasho beginnen aan zijn avontuur met Djessie. Om even voor half tien  kwamen we in Nunspeet aan bij Boxman Plaza. Daar stond Djessie al naar Nasho uit te kijken. Ook Nasho had haar gelijk gespot toen hij uit de auto kwam...

Ze keken elkaar even diep in de ogen, maakte een “werk afspraak” en ....
Er volgde een hele mooie rustige succesvolle dekking.  Terwijl Nelleke en ik nog een kopje koffie met Ton dronken, waren Djessie en Nasho nog flink aan het sjansen en dansen. En bouwde zo hun eigen after party....haha.

Morgen volgt nog een 2de dekking, maar wij beginnen alvast met duimen. En hopen op een nestje mooie gezonde pups.

Wil je meer info over Djessie of je aanmelden voor dit nestje?
Neem dan contact op met Nelleke Hutten van

 
ODH Kennel Van de Hoogenweg.

Vandaag is een bijzondere dag voor mij, een dag met een gouden randje...

Vandaag is de verjaardag van mijn moeder. En al is ze al een tijd niet meer bij ons, toch blijft het speciaal.
Vandaag zijn ook de Jolly Angels van Nasho en Fee een halfjaar, de eerste mijlpaal voor deze kanjers en hun baasjes.
Op de site van mama Fee komt ongetwijfeld een update te staan van deze mooie toverballen. Dames Yuca, Jara, Ziva en Charlie en  ook de mannen Zorro, Jamai, Strom en Jazar heel veel plezier vandaag...

15-09-15 Feest in Huize Yonino....

 

Wat al een beetje werd gedacht, is gisteren op de dracht echo bevestigt. Djessie is drachtig van Nasho.

Nelleke was met Djessie naar de praktijk waar ze zelf werkt. Dus onder toeziend oog van de collega’s en assistentie van ‘t kleine vrouwtje Tess, was daar HET moment. Via de app werden we op de hoogte gehouden, zodat het toch net leek of ik er bij was. En ja hoor het avontuur van Djessie en Nasho gaat verder..... Het is dus feest in Huize Yonino! Zo leuk om te zien hoe Tess, de grote vriendin van Djessie, vol belangstelling staat te kijken.

Djessie is er helemaal klaar voor.

Tess  kijkt wat ze met haar vriendinnetje Djes doen

Verwachtingsvolle gezichten...

Worden het net zulke ballen gekken als papa..?

Het avontuur van Nasho en Djessie gaat verder....

17-10-2015 Kennismaken met de Boefffies van Nasho en Djessie.

Wat een speciale dag was het woensdag. De Boeffies van mn kanjer Nasho Ghin-Hawk en zijn Djessie zijn geboren....
Bij de
nakomelingen vindt je een geboorte melding en kort verslag....
Natuurlijk ben ik stik nieuwsgierig naar ze. Zo lief van Nelleke dat ik vanochtend even mocht komen kennismaken. Djessie doet het werkelijk super met haar kroost.

Vanochtend was het dan zover. Na de eerste dagen via app en telefoon te hebben meegeleefd, vandaag de kennismaking met dit 12-tal. Het eerste wat opvalt als ik binnen kom, is dat mams Djessie heerlijk relaxed met haar kroost ligt. Zij vertelt me met haar blik, dat ik wel mag langslopen maar meer nog niet.

Na een kopje koffie met taart en het geven van de kadootjes van papa Nasho is het tijd om Djessie te knuffelen en de Boeffies te bekijken.

Kleine vrouwtje Tess gaat me voor naar de pups, echt zo schattig om te zien hoe dit prulleke me de pupjes “laat zien” Van Nelleke krijg ik gelijk Boss in mijn handen. Dit zwarte reutje heeft namelijk een wit staart puntje , wit borstvlekje (net als Nasho) en witte haartjes tussen een voetzooltje, zo grappig om te zien.  


Nelleke had mij ook gevraagd een paar namen te verzinnen voor de teefjes. Dat zijn de zwarte zusjes Becky en Brini geworden... Natuurlijk wilde ik wel even op de foto met deze meisjes :-)
Djessie komt wel even kijken wat ik nu met haar meisje doe.
 

Dan is het tijd om de eerste portretjes te maken. Gelijk is te zien dat ze allemaal even tierig zijn; maar er een paar al gelijk “de benen” nemen, terwijl andere rustig blijven liggen.
De Boeffies, vandaag 3 dagen oud, ze doen het allemaal super! Trots dus op Djessie, wat een top moedertje.

 

Bedankt Nelleke en Rolf voor jullie gastvrijheid. Ik heb genoten...! Tot gauw maar weer.


De toekomstige baasjes staan vast te popelen om te komen knuffelen. Ik hoop ook met hun kennis te kunnen maken...

 

Wil je de Boeffies volgen, lees dan mee in het weekverslag van Nelleke.... Klik HIER

 

Nasho’s Boeffies zijn alweer 4 weken, tijd voor een bezoekje.
 

Heel erg jammer dat Maj en Heidi nu net door de griep en verkoudheid geveld zijn, dus ging ik vanochtend alleen richting Hoogenweg. Bij het hek wordt ik al opgewacht door Swift en Nouk. Ook Djessie heeft de auto gehoord en wil naar buiten..

 

De Boeffies zitten inmiddels in hun luxe puppy huiskamer en komen gelijk naar de hekjes om te kijken en ruiken wie daar is.
 

De vorige keer, toe ze net 3 dagen oud waren, was ik al een beetje “gevallen” voor Boss. En ook nu kwam hij parmantig op me afgestapt.

Ik vond het erg leuk om te zien dat ook de pups in het 3de nestje van Nasho, allemaal even ondernemend zijn.

 

Moest ook erg grinniken om het racen na een

poepie bij een van de pups te zien... Dat doet papa Nasho en halfzus Novie precies zo :-)

 

Alle pupjes zijn natuurlijk even mooi en lief, maar er is er voor mij toch eentje die er uit springt. Eens kijken of ik haar mee kan smokkelen richting Alteveer.... Ze zit al in de tas... Maar dan, oeps... controle door mama Djessie.
Helaas... Niet gelukt om Blink mee te  smokkelen. Ze mag dus over een paar weken gewoon naar haar nieuwe baasjes in ???

 

Over 2 weken ga ik nog een keertje knuffelen en hoop dan kennis te maken met de toekomstige baasjes van de Boeffies.

 

Nelleke bedankt voor de gastvrijheid, ik heb weer erg genoten....

12-11-2015 Op bezoek bij de Boeffies van Nasho en Djessie.

01-12-2015 Liefdevolle dekking op eerste winterdag

Na het uitblijven van het zo gewenste nestje in het voorjaar, hebben Nasho en Noah elkaar op de eerste dag van de winter opnieuw gevonden.

Ze zijn alweer 6,5 week oud, de Boeffies van Nasho en Djessie. En stuk voor stuk kanjertjes....
 

Gisteren, 29 november, hadden Nelleke en Rolf een socialisatie middag voor de toekomstige baasje georganiseerd. Super om daar bij te zijn!
Ik heb genoten van Nasho’s elftal en vond het erg leuk om met de nieuwe baasjes kennis te maken...
 

Ik wens jullie allemaal heel veel geluk en plezier met jullie Boeffie van de Hoogenweg.

Aangekomen in Nunspeet, weet Nasho al precies de weg naar Boxman Plaza. Daar waren Noah en haar baasjes Janny en Jaap al aanwezig. Noah begon Nasho gelijk uit te dagen en wat hadden ze samen dolle pret.

Na de paringsdans, waren beide gereed voor hun winterse avontuur. Op deze mooie dag heeft Nasho Ghin-Hawk zijn winter koninginnetje Noah gedekt.

 

Terwijl wij nog even zaten na te praten, hingen Noah en Nasho de clown uit door op hun gat naast elkaar bij het kamerraam naar de kleinzoon van Ton te gluren.
Het was echt genieten om die twee zo relaxed naast elkaar te zien, het leek wel een poppenspel zoals ze tegelijk hun kop scheef hielden en de hand van ‘t manneke volgde.

 

We gaan nu duimen dat de natuur meewerkt en we het jaar af mogen sluiten met champagne en  super nieuws.

 

Voor meer informatie over Noah of aanmeldingen voor dit nestje, kun je terecht bij Janny Quaak van ODH kennel

Op ‘t eiland van Dordt

29-11-2015 Socialisatiemiddag Boeffies van Nasho en Djessie

 

06 febr. 2016 Hoera... Nasho is weer papa!

Op 31-01-2016 zijn de B-schapenkopjes van Noah en Nasho geboren...
Het is een stormachtige zondagmiddag rond 17.00u als de eerste pup geboren wordt. Een mooi zwart manneke met een paar witte teentjes. Hij krijgt bandje blauw en gaat Biku (doorzetter) heten. Noah doet haar bevalling relaxed en volgens het boekje, met tussenpozen van ca. een uur bevalt ze van de eerste vijf pups. Na een rustpauze, wat eten en een pitstop bevalt ze rond middernacht van pup nr. 6 om vervolgens tegen 2 uur ‘s nacht s van nr. 7 te bevallen. ‘S morgen blijkt ze nog 2 verrassingspakketjes te hebben. Helaas is een teefje te zwak en redt het ondanks de zorgen van Janny niet.
Precies als ik Janny aan het begin van de avond aan de telefoon heb om elkaar met deze wondertjes te feliciteren, wordt Noah niet lekker. Wat een schrik als ze heel snel ernstig ziek wordt en een spoedoperatie moet ondergaan. Er volgen lange donkere emotionele uren. Ondertussen wordt er door Janny en family en de hulp van “kraamverzorgster” Joy goed voor de pups gezorgd.
Gelukkig krijg ik tegen 01.00 uur een appje dat Noah de operatie heeft doorstaan. Pfff... Wat een opluchting.

Als Noah op 2 febr. Rond de middag weer thuis is valt de spanning weg.  Dan begint het meegenieten....

Mijn betrokkenheid bij de nestjes van Nasho is voor mij vanzelfsprekend, zou het ook niet anders willen. Maar wat is het dan gaaf als de baasjes van zijn dates je daar ook de mogelijkheid toe geven. Echt super gaaf Janny, Jaap en Regina dat jullie mij zo op de hoogte houden via telefoon, whatsapp, met foto’s en filmpjes en als klap op de vuurpijl....
Nee dat vertellen we nog even niet, dat gaan we hier t.z.t. laten zien.

 

Super trots ben ik op deze 8 kanjers (3 reuen en 5 teeftjes) van Noah en Nasho. En het is hele maal te gek dat een grauwe zoon is vernoemd naar zijn paps. Nasho betekend in het Choctaw Wolf. Zijn zoon Bleddyn is naar hem vernoemd, want zijn naam betekend in het Welsh ook Wolf.

 

Janny super bedankt voor de leuke, lieve foto’s

 

Wil je de pupjes van Nasho en Noah blijven volgen. Kijk dan ook regelmatig op de site van Janny Quaak van ODH kennel

Op ‘t eiland van Dordt

29-02-2016 Op bezoek bij de Schapenkopjes van Noah en Nasho, en zijn dochters Ziva en Blyss.

Al in december kreeg ik als verrassing van Janny en Jaap de uitnodiging om, zodra de Schapenkopjes van Noah en Nasho geboren waren, een weekendje te komen knuffelen in Dordecht. En afgelopen weekend was het zover....
De afgelopen 4 weken werd ik door Janny via foto’s en filmpjes al op de hoogte gehouden, maar nu dan een live kennismaking. Helaas hadden Noah en haar kinders last van een vervelend darmvirus. De zusjes Benthe en Brina, waren erg ziek en helaas kreeg Benthe vrijdag’s complicaties en moest opgenomen worden. Met een hart vol zorg, maar toch ook hoop reed ik richting Dordrecht.

Voor ik echter bij de Schapenkopjes aan zou komen, ging ik eerst op bezoek bij Nasho’s prachtige dochter Ziva, een Jolly Angel van Fee en Nasho in hendrik-Ido-Ambacht.  Ziva was dol enthousiast toen ik aan kwam en sjeesde van voor naar achter. Het was net of ik haar halfzus - mijn eigen - Novie zag. De pret werd nog groter toen halfzus Blyss er ook nog aan kwam. Dit mooie zwarte Boeffie van Djessie en Nasho, iheeft voor mij toch wel veel weg van haar oma Ghinjo. De dames kunnen het goed met elkaar vinden, al wilde Ziva  Blyss wel even duidelijk maken dat het haar tuin was...
Na even gezellig met Daan, René, Rosalien en Henk te hebben bij gekletst. En ook nog eens genoten van alle gastvrije verwennerij van Daan, ging de reis verder naar Dordecht.

Bij Janny en Jaap, werd ik enthousiast welkom geheten door Noah, Joy en Amber. Ook de pupjes waren gelijk alert... Want met hun 4 weken is de ontwikkeling in gang en beginnen ze ook volop te reageren op hun omgeving. Jaap installeert me gelijk in een stoel met Biko en Brina. Janny verteld dat er toch nog grote zorgen zijn om Benthe en helaas krijgen we ‘s avonds het bericht dat ze in haar slaapje is overleden.
Vreugde en verdriet liggen dan ook weer dicht bij elkaar...
Want terwijl we verdrietig zijn om Benthe, ontdekken haar broers en zusjes de “wereld”.  We hebben lol als ze voor het eerst buiten de ren een trog met pap krijgen. De een vind het gelijk lekker, de ander moet even wennen. En Biko maakt er een glijbaan van...
Deze mooie zwarte prins, doet ons even later lachen als hij t eerste blafje geeft en vervolgens staat te kijken met een snoetie van “maak ik dat geluid” Bonita heeft niet zo’n zin in pap, maar gaat gelijk op ontdekkingstocht en probeert een bokkensprongetje te maken.

De middag en avond vliegen om.
‘S nachts wordt ik nu eens niet door honden, maar door poes Amira gezelschap gehouden. Ook de ochtend vliegt om met knuffelen en genieten van de gezelligheid samen.

Als we voor ik weer weg ga de Schapenkopjes nog even aan de pap zetten, slaat de bezorgdheid weer toe. Brina die zaterdag aardig leek op te knappen, wilde nu niet eten maar ook niet drinken bij Noah. Voor de zekerheid wordt toch DA Andreas ge-appt. Hij vindt het zinvol als Janny toch even voor controle met Brina langs komt. Toch wel bezorgd, maar niet bedacht op wat gaat komen, ga ik op weg richting huis.

Omdat ik dan vlak langs het huis van Connie en Gijs met hun kanjers Hjalmar en Boris (de broer en halfbroer van Ninja) kom. Ga ik hun heel eventjes gedag zeggen en de doggies een knuffel geven.
Ik zit dan ook precies weer op de snelweg als Janny belt...
En ohh wat een schrik, helaas heeft Brina dezelfde complicaties als haar zusje Benthe en staat Janny voor een moeilijke beslissing.
Om Brina verder lijden en pijn te besparen wordt samen met de DA besloten haar te laten gaan...

Rust zacht lieve Brina, en Benthe, samen zijn jullie een sterretje en waken over jullie broertjes en zusjes.

 

Het is een weekend met een onuitwisbare indruk geworden.
Een weekend met een lach en een traan.; van samen genieten en samen delen....

 

Daan en René, bedankt voor de gastvrijheid. Rosalien en Henk, super dat jullie er ook waren. Ik ben trots op jullie meiden..!
Connie en Gijs, leuk om jullie ook even te hebben gezien.

 

Janny en Jaap, onwijs bedankt voor jullie hartelijke ontvangst en gastvrijheid. Onze kanjers hebben een prachtig nestje op de wereld gezet. Er is een band gesmeedt...

Tot gauw!!

 

Natuurlijk heb ik ook foto’s gemaakt, kijk je nog even mee....

 

 

26-03-2016 Socialisatiemiddag B-Schapenkopjes Nasho en Noah.

Wat een super middag was dat gisteren bij N&N Dogtrainers in Nieuwenduik (N.Br.) De  socialisatie middag voor de B-schapenkopjes en hun nieuwe baasjes.  Als afsluiting van de puppykraam tijd had Janny een middag georganiseerd en gevraagd of ik daar bij wilde zijn. Nou heel graag, want ik ben wel heel erg trots op deze  nakomelingen van Nasho en Noah! Het was ook dit keer weer een superdeal...
Om 12.15 uur werden we in Nieuwendijk verwacht. Omdat het toch een behoorlijk stuk rijden is had ik vriendin Renske meegevraagd.
En wat is het dan leuk, als je enthousiast begroet wordt door de nieuwe baasjes, waar ik vandaag voor het eerst mee kennis maak.

Na een interessant lezing met veel informatie voor de nieuwe baasjes., maar waar ikzelf ook nog een en ander van heb opgestoken :-) Kwam Jaap en Serhat met een auto volgeladen... Reikhalzend werd er naar hun uit gekeken, want daar zijn ze dan Beryl-Loulou, Boni ta-Nora, Bleddyn-Rex, Biko-Boy, Bo-Ghy en Binti. Alle baasjes krijgen hun pup, maar Binti mocht nog even bij “tante”Conny blijven... Wat ik helemaal niet erg vond...haha.
Op het veld staan wat verschillende  puppy-gym attributen klaar en olv van 2 instructeurs wordt er genoten van de capriolen van de pups. En o, o wat is het genieten.... Ik kom ogen te kort, en tijd om met de nieuwe baasjes te praten ontbreekt. Maar dat gaat vast wel goed komen.
 

Natuurlijk willen Janny en ik nog een keertje met de Schapenkopjes op de foto. Het lukt bijna met het hele nest. Dikke pret geeft het wel. Dus dan maar even 2 voor 2...
Nadat de baasjes hun pup toch weer hebben ingeleverd bij Jaap en Serhat, gaan Renske en ik nog even mee naar Dordrecht. Om daar te genieten van een heerlijk soepie en vooral nog een laatste keer de pups te knuffelen voor ze uitvliegen.

Vandaag, 1e paasdag, vertrekt Beryl-Loulou naar Groningen (stad), Bo-Ghy gaat bij halfzus Anshu in Zeewolde wonen, Bonita-Nora gaat naar Ravestein, Bleddyn-Rex naar Reeuwijkbrug. Morgen gaat Biko-Boy naar zijn maatje  Dusti in Eersel. En Binti mag bij mams Noah , halfzus Joy en maatje Boaz in Dordrecht blijven...  
Lieve B-Schapenkopjes en baasjes heel veel plezier en geluk met elkaar...!

Nestjes van Nasho zijn voor mij heel speciaal. Ik ben weer reuze trots op deze nakomelingen van mijn kanjer Nasho Ghin-Hawk.!
En heb de afgelopen weken heb ik intens mee genoten, super bedankt Janny en Jaap voor jullie gastvrijheid, maar vooral ook vriendschap.

18 april 2016 Hi Ha H-tjes feest.

In december begint het meestal al te kriebelen. Wat gaan we doen met het H-tjes feest. ...
Op 11 februari zijn de H-Stars geboren en het is inmddels traditie om dit gezamenlijk te vieren met mams Ayreon en de broers en zus.  Dit jaar alweer voor de 8ste keer.

Evenals vorig jaar waren we bij Mario Haspels van Neuswerk voor honden te gast. Dit jaar heeft Mario een Detectie- en Zoek workshop voor ons verzorgd. Het was echt super gaaf om Henkie, Aram, Hjalmar en baasjes aan het werk te zien. Natuurlijk onder enthousiaste aanvoering van mams Ayreon met Saskia. En genoten heb ik van mijn moppie Ninja, die werkelijk in is voor alles :-)

Het was  een leuke  en leerzame ochtend! Die we hebben afgesloten met een bezoekje aan het pannenkoeken huis.
Nu is een Starfeestje niet compleet zonder water, dus.... hebben we de dag afgesloten met een lekker plons.

Nu op naar onze 9e feestje....!
Ennuh Ana en Hylco, dan zijn jullie er toch wel bij he.

Op de site van mams Ayreon staat ook een verslag klik hier
 


 

‘S morgens om 7.45 uur haalt Ninja haar mams Ayreon en vrouwtje Saskia op om naar Kampen te gaan. Daar staan Connie & Hjalmar, Anja & Muna en Asja & Kaya al klaar.
(Helaas had Ana en Hylco ‘s morgens nog afgemeld)

Ook dit keer heeft Mario Haspels van
Neuswerk voor Honden een super locatie voor ons geregeld en zijn we te gast in ATK de Kofferbak. Onder zijn bezielende begeleiding volgen we een (vervolg)workshop detectie-/zoekwerk.  Wat een pret om alle honden met veel plezier te zien samenwerken met hun vrouwtjes. En tijdens ons bezoekje aan de pannenkoeken boerderij wordt er wat afgekletst. Niet over mode of make-up, hé Connie... Maar over teken LOL

Als afsluiting worden de pootjes/benen nog even gestrekt en gaat mams op de foto met haar kids.

Saskia, Connie, Anja en Asja bedankt voor de gezelligheid. We houden dit erin dames, dus op naar ons volgende uitje....!
Pipo de clown en mama Lou. ...haha.

Op de site van mams Ayreon staat ook een verslag
klik hier
 


 

26 juni Verrassingsfeest voor mama Ayreon

Het mag rustig eens gezegd, de H-Stars zijn een bijzonder nestje. Traditie getrouw vieren we samen met mams Ayreon de verjaardag van onze H-tjes. Dus als mams dan zelf de mijlpaal van 12 jaar bereikt is er al snel het idee om een verrassing's feestje te organiseren. En het wordt nog leuker als daar ook Ayreon’s dochters Kaya en Muna (klein zus van de H-tjes) bij zijn.


 


 

21 juli 2017 Zwemmuhhh

Gisteravond zouden moeder en zoon eigenlijk gaan speuren, maar omdat het behoorlijk warm was besloten Saskia en ik toch te gaan voor een zwem partijtje. Het was lang geleden dat Nasho met zijn mams Ghinjo aan het zwemmen is geweest. Het was dan ook super genieten, niet alleen voor de honden maar zeker ook voor ons. Er werd samen gezwommen, gesjeesd en ff lekker met Ronald gedold. Genieten jullie even mee....

Op de site van de Stars komen vast nog meer foto’s. Klik hier


 


 

Lekker samen sjezen

En samen zwemmen

Mag ik nog een keer...

Genieten van de waterpret....

The making of....

Nasho en zijn mams Ghinjo

Zwijmmmm  Zo’n gave foto Saskia!

En daar gaan ze weer....

Dollen met Ronald

Zou hij die bal gaan gooien.....?

Kijk nou, vrouwtje gooit de bal....

Wat ruist er in het struikgewas.....

12 augustus 2017 Winter op bezoek bij paps Nasho en haar Star familie.

Een aantal weken geleden kreeg ik een berichtje van Jessica, dat ze graag kennis wilde maken met Nasho. En dat ze het wel heel gaaf zou vinden om haar Winter op de foto te zetten met haar paps Nasho. Dat was niet tegen doveman's oren gezegd en gisteren was het dan zover.
Jessica ging ‘s morgens bijtijds op pad om na bijna 3 uur rijden tegen half een bij ons aan te komen. Omdat ze ook wel kennis wilde maken met de Star familie van Winter, reden we eerst door naar de Stars. Daar werden we als altijd gastvrij ontvangen door Ronald en Saskia. Winter is een heel actieve dame en Jessica wilde wel zien hoe dat nou zo komt... Nu hebben haar Overopa Raptor en oma Ghinjo hun sporen al verdiend in de IPO sport en ze zijn dan ook wel in voor een spelletje met baas Ronald en de mouw. Ook Nasho en Ninja vinden het super om met Ronald te dollen. Dus mochten ze een voor een hun kunsten laten zien. Uiteraard onder toeziend oog van de aanwezige paparazzi...haha. Daarna mocht Winter ook even met het bijtkussen spelen. En na even de kat uit de boom te hebben gekeken, vond ze het wel leuk om met haar vrouwtje te dollen.
Als er goed is gelezen, snappen jullie dat er weer 4 generaties Stars bij elkaar zijn... Dus.... Yess. Dat moet worden vast gelegd.
Voor deze 4G foto was speciaal de bekende paparazzi BB “ingevlogen”. Dus na de “make-up” stelde hij de camera op scherp en ja hoor wederom een bijzondere foto. Overgrootvader Raptor, Oma Ghinjo, paps Nasho en dochter Winter.
Na een koffie break gingen we naar de wel bekende Star zwemplas, waar Winter eerst samen met haar paps Nasho aan t spetteren mocht. Een moment waar we naar uit hebben gekeken en zo van hebben genoten.
Maar ook haar overopa Raptor, tante Ayreon en nichtje Honcho-Ninja waren mee. Zo werd het een waar Star familiefeest. Alle honden hadden dikke pret met elkaar, en de baasjes ook. Daarna gingen we met zijn allen naar ons huis om nog gezellig na te praten.
Jessica, Bert en ik vonden het echt super dat je de moeite hebt genomen bij ons op bezoek te komen. En wat is Winter een prachtig en sociaal meisje. Kijken jullie mee..? Naar het fotoverslag.      Op de site van de Stars komen vast nog meer foto’s.
Klik hier
Saskia en Jessica bedankt voor de foto’s!!

 


 

Ik weet nog wel hoe t moet hoor...

Aandacht voor....

Power vrouw, wie geniet hier t meest??

Ninja bewaakt de “boef”

Zij aan zij...

Zo mooi, ook de weerkaatsing in het water.

Dé Foto! Zie ze staan vader en dochter...

Zijn het geen plaatjes samen... zwijm

Of ze nooit anders doen :-)

Samen plonzen.

Winter

Nasho Ghin-Hawk

Winter met haar overgrootopa Rappie

Samen met Ayreon en Ninja

Familieportretje; Ninja, Winter, Raptor, Ayreon

Genieten met en van Ayreon, vast is vast.

Winter geniet. En wij ook!

Nasho en Winter hebben dikke pret.

Trots.....

Raptor met zijn achterkleindochter Winter.

4 Generaties, Stamvader Raptor (12jr), dochter Ghinjo (bijna 10 jr), haar zoon Nasho Ghin-Hawk (ruim 6 jr) en zijn dochter Winter (bijna 2 jr.)
Een heel speciaal moment....

Super dat jullie er waren Jessica en Winter!! En bedankt voor de  foto’s, zo blij mee...

 

Ninja en haar mams Ayreon

Raptor en achterkleindochter Winter. Zwijmm

Ayreon, 13 jaar Jong

 

5 en 6 sept. 2017 Mijn verjaardagsfeestje...

Een paar weken terug vroeg Janny wat ik voor m’n verjaardag wilde hebben. Ik zei, dat ik het wel heel leuk zou vinden om een foto te kunnen maken van Binti met haar paps -mijn kanjer Nasho- en haar mams -Janny’s topper- Noah.  Laat die wens nu uitkomen...
Gezagvoerder Jaap van Japio Airlines en co-pilot Janny, hadden een VIP vlucht geregeld voor de  dames Noah en Binti.  Rond 15.00 werden zij vanuit zuidelijke richting ingevlogen.  Brutus en Co stonden al gereed om het gezelschap welkom te heten...
Het feestvarken, Ikkes, mocht samen met Brutus, Nasho, zijn dochter Novie en gezelschap richting zwemplas, alwaar de fotoshoot zou plaatsvinden. Ik kan jullie verzekeren, het was MEGA GAAF!!!!!!
Na afloop hebben we genoten van een heerlijke BBQ in het partyhuis van beeldentuin De Lichtsteen te Alteveer.
Omdat Jaap, Janny en hun dames een nachtje overbleven hebben we vandaag ook nog even een toeristische wandeling door de Vesting Bourtange gemaakt.

Kijken jullie mee..? Naar het fotoverslag.  

 


 

Lekker samen plonzen....

De geinlijn...

Nasho en zijn vriendin Noah

Mijn meisje Novie

Familiefoto Novie, Noah, Binti en Nasho

Nasho en dochter Binti

Zie ze staan paps Nasho en zijn dochters Novie en Binti

Dé foto! Binti met haar mams Noah en paps Nasho.... zwijm

Schildknaap Jaap

Poseren in de Vesting

Daar onder de molen....

Noah, Novie en Binti bewaken Bourtange

Novie

Dinnetje bedankt!! Het was een geslaagd feest....